Gelişmekte Olan Bebeğinizin Doğum Öncesi Sınıfı Görüntüleme Resimleri

Yazar: Sevgili Bebek -

Tahmini Okuma Süresi: 1 Dakika 41 Saniye
Gelişmekte Olan Bebeğinizin Doğum Öncesi Sınıfı Görüntüleme Resimleri

Pek çok ebeveyn bize Doğum Öncesi Sınıfı alıştırmalarını uygularken, doğmamış bebeklerinin gelişimini hayal etmek veya gözlerinde canlandırmak istediklerini belirtmektedir. Canlandırma alıştırmalarını yaparak ve bebeğinizin nasıl göründüğünü hayal ederek, bu resimleri zihninizde tutarken olumlu, sevgi ve ilgi düşünceleri göndermeye başlayabilirsiniz.

Aşağıda zaman dilimleri bebeğinizin söz konusu zaman diliminde yaklaşık olarak kaç cm olduğuna dair tahminlerdir.

Gebelikten 6 Hafta Sonra

Bu sürede, hamilelik testiniz pozitif çıkacaktır. Bu aşamada, bebeğinizin beyni ve omurilik bölgesi gelişmeye başlar. Küçük kalbi atmaya başlar. Doğmamış bebeğiniz henüz pek bebeğe benzemese de, büyümesi için tüm gelişimsel faaliyetler iş başındadır.

Bebeğin boyutu – 2.5cmden küçük

Gebelikten 7 Hafta Sonra

İleride el ve ayak haline gelecek küçük yumru ve şişkinlikler ortaya çıkmaya başlar. Bebeğin başı ve boynu şekil almaya başlar.

Bebeğin boyutu – 2.5cm

Gebelikten 8 ila 9 Hafta Sonra

Bebek ilk küçük hareketlenmesini yaşar ancak siz bunları henüz hissedemezsiniz. Doğmamış bebeğinizin gözleri vardır (ancak göz kapakları yoktur) ve kulaklar şekillenmeye başlar.

Bebeğin boyutu – 2.5 veya 7.5cm

Gebelikten 12 Hafta Sonra

Artık doğmamış bebeğiniz daha çok bebeğe benzemeye başlar. Vücuda oranla baş çok büyüktür ve tat alma tomurcukları olgunlaşmıştır. Olfaktör sinir (beynin koku alma ile ilgili kısmı) tam olarak gelişmiştir. Yüz ifadeleri oluşmaya başlar.

Bebeğin boyutu – 7.5 veya 10cm

Gebelikten 14 Hafta Sonra

Bebeğiniz artık yutma gibi dahili, fiziksel işlevleri yerine getirebilmektedir. Dahili sıcaklık değişimlerine tepki verir ve tatlı ve acı arasındaki farkı algılayabilir. Küçük el ve ayak tırnakları vardır. Gözleri ışığa duyarlı hale gelmektedir. Muhtemelen hamileliğin hafif şişkinliğini görmeye başlarsınız.

Bebeğin boyutu – yaklaşık 12.5cm

Gebelikten 18 Hafta Sonra

Bebeğiniz artık gözlerini kapatabilmektedir ve kaşları, kirpikleri ve kafasında saçları oluşmaya başlar. Şimdi veya 3 ila 4 hafta içinde bebeğinizin hareket ettiğini hissetmeye başlarsınız. Bebeğinizin beyin gelişimi hızlanır ve kıvrımlar oluşmaya başlar. Anneler belki bebeklerin hıçkırıklarını hissedebilir.

Bebeğin boyutu – 20cm

Gebelikten 22 Hafta Sonra

Bebeğiniz, fark edebileceğiniz, belirli uyuma ve uyanma periyotları edinir. Kalp atışınıza ve diğer dahili, biyolojik seslere ek olarak bebeğiniz artık rahmin dışından da sesler duyar. Dokunmaya duyarlı hale gelir.

Bebeğin boyutu – 27.5cm

Gebelikten 26 Hafta Sonra

Bebek artık “vernix” denilen kalın, koruyucu bir kılıfla kaplıdır. Tekmeleri artık daha belirgin ve sıktır. Geçen 4 hafta içinde ağırlığı iki katına çıkmıştır. HGH (Hızlı Göz Hareketi) belirlenebilir, bebek “rüya görüyor” olabilir. Seslere daha duyarlı hale gelir.

Bebeğin boyutu – 32.5cm

Gebelikten 30 Hafta Sonra

Bebeğiniz ilk nefesini almaya hazırlık çerçevesinde bebeğinizin akciğerleri olgunlaşır. Şu anda bebeğiniz baş parmağını emiyor olabilir. Bebek artık annenin yürürken dengesini sağlamak için ayaklarını hafif açarak arkaya yaslanmasına yol açacak kadar büyüktür (ağırdır). Bebek artık ritimle hareket edebilir ve belirli müzik türleri için tercihini kullanabilir.

Bebeğin boyutu – 37.5cm

Gebelikten 34 Hafta Sonra

Bebek artık öngörülen baş aşağı pozisyondadır ve artık dönecek veya takla atacak yeri kalmamıştır. Tekmeler belirgindir ve el ve ayak hareketlerini de gözlemleyebilirsiniz. Annenin, babanın ve diğer aile bireylerinin seslerine farklı tepkiler verir.

Bebeğin boyutu – 42.5cm

Gebelikten 38 Hafta Sonra

Bebeğiniz artık olgunlaşmış sayılmaktadır. Doğum hazırlığında baş pelvisinizden aşağı doğru ilerler. Hem siz hem de bebeğiniz artık doğuma hazırsınızdır!

 

İlk Yayın Tarihi: 1 Ocak 2014 @ 10:42

Size Özel Ürünler Tümünü Görüntüle

İlgili Makaleler

Hamilelik

İkincil Kelime Listesi

İkincil Kelime Listesi Bebeğiniz bu zamana dek yaptığınız çalışmalardan kelimelerin kendi dünyasında önemli olduğunu ve kelimelerin anlamları olduğunu öğrenmiş bulunmaktadır. Hamileliğinizin son ayında (veya son üç haftasında), İkincil Kelime Listesi kelimelerini kullanarak bebeğin dış dünyaya Devamını oku…

Hamilelik

Egzersiz Evde Tek Başına Yapılmaz!

Anne adayları için egzersizin yararları bilimsel bir gerçek ancak egzersizlerin fizyoterapist tarafından hazırlanacak bir programla yapılması çok önemli. Bazı anne adayları birkaç ders eğitim alıp devamını evde tek başına yapması hem kendi hem de bebeklerinin Devamını oku…

Hamilelik Faydalı Bilgiler

Hamilelikte Pilates Yapılabilir Mi?

Spor sağlıklı bir yaşam için önemli bir faktör. Hamilelik döneminde yoga, pilates, spor, yüzme gibi pek çok spor dalını yapmanın, anne adayının hem fiziksel hem de ruhsal olarak kendini daha iyi hissetmesi için önemli olduğu Devamını oku…

Alışveriş Sepetiniz
Sepetinizde henüz ürün yok!
iKupon Kodu Kullanmak için için sepet ya da ödeme sayfasına devam ediniz!
Alışverişe Devam Et
Sepetim
0