Çocuk Doktoru Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Yazar: Sevgili Bebek -

Tahmini Okuma Süresi: 2 Dakika 24 Saniye
Çocuk Doktoru Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Çocuk doktoru muayene ücretleri

Öncelikle gelir düzeyinizi hesaba katarak, bütçenize ve kriterlerinize en uygun doktoru seçebilmek için birkaç önemli noktayı önceden araştırmanızda fayda var.

Ücretler tabi ki herkes için önemlidir.  Bazı doktorlar yüksek ücret talep ederken bazıları daha uygun ücretlerle çalışmaktadır. Doktorunuzun talep ettiği ücretin uzmanlık derecelerine ve akademik ünvanına göre yükseleceğini unutmayın. Bazı doktorlar düşük ücret talep edip muayene aralıklarını kısa tutarken, bazıları yüksek ücret talep ederek muayene aralıklarını daha uzun tutarlar. Burada seçiminizi yüksek ücret ve uzun aralıklar talep eden doktordan yapmanız geleceğe yönelik baktığınızda sizin için daha ekonomik olabilir.

Peki ya size düşen görevler?

Doktorun sizin için ayırdığı randevu saatini bir başkasına veremeyeceğini, bu yüzden eğer bir aksilik olur ve muayeneye gidemeyecek olursanız mümkün olduğunca erken bir şekilde doktorunuzu durumdan haberdar etmeyi ve randevunuzu ertelemeyi istemeniz yerinde olacaktır. Doktorunuzun bebeğiniz için verdiği tedavileri kesinlikle doktorunuzdan habersiz sonlandırmamalı ve ya değişiklikler yapmamalısınız, bu bebeğinizin sağlığı için son derece tehlikelidir.

Unutulmamalıdır ki; tıp fakültesi mezunları isteklerine bağlı olarak mezun olduktan sonra belirli alanlarda uzmanlaşabilirler. Bu eğitim mezun olduktan sonra 5 yıllık bir eğitimi kapsamaktadır. Bu dönemde doktorlar seçtikleri alanla alakalı teorik ve pratik eğitim alır bir tez hazırlar ve tezlerini savunurlar. Ardından da tezlerini tamamlar ve uzman olurlar. Bazı doktorlar uzmanı oldukları alanların yan dallarında ilave eğitimler alabilirler. Bu eğitimler de 3’er yıl sürer ve eğitimlerin teorik, pratik ve tez aşamaları vardır. Sonuç olarak seçtiğiniz doktorun çok uzun süren bir eğitimden sonra bu ünvanı aldığını unutmamalı ve çevrenizdekilerin değil doktorun size verdiği muayene yöntemlerini tercih etmeli, sizden istediklerini göz ardı etmemelisiniz.

İlk Yayın Tarihi: 6 Şubat 2016 @ 11:14

Size Özel Ürünler Tümünü Görüntüle

İlgili Makaleler

Genel Sağlık

Aktif İmmünizasyon (Aşılama)

AKTİF İMMÜNİZASYON (Aşılama): Mikrorganizmanın tamamının ya da belirli işlemlerden geçmiş parçalarının (toksoid, pürifiye antijen, ya da genetik mühendisliği ile üretilmiş antijen) canlılara verilmesiyle, onlarda önemli bir sorun oluşturmadan doğal enfeksiyon sonrası oluşan bağışık cevaba benzer Devamını oku…

Ebeveyn & Aile

Sigaranın Emzirme Sürecine Etkileri

Herhalde sigaranın zararlarını duymamış olanınız yoktur. Milyonlarca insanın kendilerine verdiği en büyük zarar olan sigara, bebeğiniz için de tabii ki çok zararlı. Peki, sigara içen bir anne bebeğini emzirmeli mi? Emzirirse bebeğe ne gibi etkileri Devamını oku…

Fizyolojik Gelişim

Çocuklarda Balık Yağı Kullanımı

Anneler çocuklarını büyütürken en çok sorun yaşadıkları konulardan birisidir beslenme konusu. Yeterince besleniyor mu? Sağlıklı besinler tüketiyor mu? Yedikleri yeterli mi? İştahsız mı? İştah açıcı şuruplar kilo yapar mı? Balık yağı gerçekten faydalı mı, kilo Devamını oku…

Alışveriş Sepetiniz
Sepetinizde henüz ürün yok!
iKupon Kodu Kullanmak için için sepet ya da ödeme sayfasına devam ediniz!
Alışverişe Devam Et
Sepetim
0