Bebeklerde Kucak Alışkanlığı

Yazar: Sevgili Bebek -

Tahmini Okuma Süresi: 2 Dakika 24 Saniye
Bebeklerde Kucak Alışkanlığı

Fakat asla bebeğiniz ağladığında onu kucağınıza almayın demek değil bu anlattıklarımız.

İhtiyaçları karşılanan bebekler sakin ve huzurlu olurlar. Bebekler için ilk zamanlar çok yeni ve tehlikeli görünen dünya ile baş edebilmenin tek yolu annesinin kucağıdır. Zamanla annesinin bakımı ve sevgisi sayesinde bebek dünyaya alışmaya ve güven hissetmeye başlar. Bu temel güven duygusu geliştikçe, eskiden sürekli ağlayarak annesinin kucağını isteyen bebek, artık annesinden ayrı kalmaya daha çok dayanabilmeye başlar. Çünkü artık ihtiyacı olduğunda ve ağladığında annesinin yanında olacağını bilir. Korkuları yavaş yavaş güven duygusuyla değişirken bebeğiniz etrafının farkına varmaya başlar ve merak duygusu gelişir. Artık etrafına gülücükler saçmaya, merak etmeye, keşfetmeye, emeklemeye ve daha ileriki zamanlarda yürümeye başlar.

Bebeğiyle eşduyum içinde olan anne de artık bebeği her ağladığı anda onun yanında olup kucaklamak yerine, zamanla aslında yemeğin altını kapatmaya da vakti olduğunu keşfeder. Bebekler ve anneleri uyum içinde olurlar. Anneler bebeklerinin neden ağladığını ses tonlarından ve ağlamalarından anlar hale gelirler.

Bu elbette zamanla oluşabilecek bir tecrübedir. Yaşamının ilk yıllarında sıklıkla ağlayan bebeğin zamanla etrafına güven duyması ve böylece ağlamalarının seyrekleşmeye başlaması, annenin de bebeğinin ağlamasının sebebini öğrenmesi ve fiziksel bir ihtiyaçtan mı yoksa anneye olan ihtiyacından mı kaynaklandığını anlaması ve her defasında kucağına almak yerine bebeğinin yanında olduğunu ona hissettirerek güven vermesi, aslında böylece bebeğinin büyümesine izin vermesi gereklidir.

Bebeklerden her şey yolunda ise, psikolojik gelişiminde bir sorun yok ise zaman ilerledikçe daha az kucak istemesini bekleriz. Halbuki 7-8 aylık civarındayken yabancılardan korkmaya ve annelerinin kucaklarını daha sık istemeye başlayabilirler. 18-24 aylıkken de anneye daha çok ihtiyaç duymaya ve kucak istemeye yönelebilirler. Yani bebekler gelişim dönemlerinde zaman zaman kucağa daha fazla ihtiyaç duyabilirler. Bu normal bir durumdur.

Söylediğimiz gibi her bebek farklıdır, ihtiyaçları ve istekleri de farklıdır. Ebeveynler ve bebekleri arasındaki eşduyum sayesinde bebeğinin ihtiyaçlarını bilen aileler zamanla bebeklerinin kucak istekleri ve ağlamaları karşısında ne yapmaları gerektiğini bilebilirler. Bu eşduyum, aileler ve bebekleri arasında zamanla oluşan uzun ve güzel bir yolculukla doğal olarak gelişir.

İlk Yayın Tarihi: 25 Mart 2016 @ 16:51

Size Özel Ürünler Tümünü Görüntüle

İlgili Makaleler

Ebeveyn & Aile

Vaka İncelemesi: Ebeveynler Çocukları Ne Kadar Anlıyor?

“Ebeveynler çocukları ne kadar anlıyor?” konusu kreş / anaokuluna danışmanlık yapmaya başladığım günlerden itibaren giderek dikkatimi çekmeye başladı. Etkili iletişim kurmanın yollarından önce seanslarımda ebeveynlere “Çocuğunuz o anda ne hissediyor, ne istiyor, çocuğunuz bu davranışınızla Devamını oku…

Ebeveyn & Aile

İkizlerle Yaşam

İKİZLERLE YAŞAM Anne olmak gerçekten çok güzel bir o kadar da zor bir duygudur. Kollarınıza verilen küçücük sevimli ve sizin parçanız olan bir canlıyı korumalı, sevginizle beslemeli ve büyütmelisiniz. Anne baba olmanın keyfide buradadır zaten.. Devamını oku…

Ebeveyn & Aile

Sigaranın Emzirme Sürecine Etkileri

Herhalde sigaranın zararlarını duymamış olanınız yoktur. Milyonlarca insanın kendilerine verdiği en büyük zarar olan sigara, bebeğiniz için de tabii ki çok zararlı. Peki, sigara içen bir anne bebeğini emzirmeli mi? Emzirirse bebeğe ne gibi etkileri Devamını oku…

Alışveriş Sepetiniz
Sepetinizde henüz ürün yok!
iKupon Kodu Kullanmak için için sepet ya da ödeme sayfasına devam ediniz!
Alışverişe Devam Et
Sepetim
0