Bebek Yürüteçlerinin Bebek Sağlığına Etkileri

Yazar: Sevgili Bebek -

Tahmini Okuma Süresi: 2 Dakika 4 Saniye
Bebek Yürüteçlerinin Bebek Sağlığına Etkileri

Tüm bunlara rağmen yürüteç kullanmaya karar veren ebeveynler için doğabilecek kazalara engel olabilmek adına bazı önlemler alınabilir. Örneğin;

  • Televizyon, mobilya, lamba gibi ağır nesneleri duvara sabitlemek,
  • Daire kapısını sürekli kilitli tutmak,
  • Masa ve raflarda kırılabilir nesneler bulundurmamak,
  • Masalarda bebeğin çekebileceği örtü ve benzeri şeyler kullanmamak,
  • Çekmece ve dolaplarda emniyet kilidi kullanmak,
  • Sehpa masa gibi keskin kenarlı mobilyaların kenarlarında tamponlar kullanmak,
  • Bebeğin ulaşabileceği yerlerde televizyon, telefon ve elektrik kablosu bulundurmamak,
  • Kullanılmayan prizlerin üzerini plastik kapaklarla örtmek,
  • Tencere ve tava saplarını bebeğin ulaşamayacağı yöne çevirmek,
  • Temizlik malzemelerini, ilaçları ve kimyasal malzemeleri çocuğun ulaşamayacağı yükseklikte ve kilitli dolaplarda saklamak,
  • Sıcak içecekleri çocuğun ulaşamayacağı yerlerde bulundurmak ve elimize almadan önce çocuğun nerede olduğunu kontrol etmek

Yürütece alternatif olarak tekerleksiz aktivite merkezi veya çocuk oyun merkezleri de kullanılabilir. Ayrıca yere bir örtü sererek bebeğinizin oyuncaklarıyla özgürce oynamasına ve gelişmesine yardımcı olabiliriniz.

Çocuklar genellikle 12-14 aylıkken yürümeye başlarlar. Ancak bazen 9 ay kadar erken veya 18 aya kadar geç yürüyen çocuklar da vardır. Böyle durumlarda doktor tarafından muayene edilmesi doğru olacaktır. Eğer anormal bir durum söz konusu değilse endişe edilmemesi daha uygun olacaktır. Bazı çocuklar emeklemeden yürümeye başlar, bazıları karnı üzerinde sürüklenir, bazıları popolarının üzerinde hareket eder. Bırakın bebeğiniz ne zaman ve nasıl yürümesi gerektiğine kendisi karar versin. Gelişimini olması gerektiği gibi doğal yollarla tamamlasın.

Size Özel Ürünler Tümünü Görüntüle

İlgili Makaleler

Zihinsel & Ruhsal Gelişim

Çocuğunuzun İç Sesini Olumlu Bir Şekilde Nasıl Etkileyebilirsiniz?

Hepimizin bir iç sesi vardır. Bazen çok ümitsiz olduğumuz zamanlarda bize ‘Yapabilirsin!’ diyerek güç veren, bazen de ‘Hayır başaramayacağım!’ dememize sebep olan iç ses. Bize bazen güç veren ve bazen de ümitsizliğe kapılmamıza sebep olan Devamını oku…

Fizyolojik Gelişim

Bebeklerde Diş Gelişimi

Bebeklerde Diş Gelişimi Ne Zaman Başlar? Bebekler de  diş gelişiminin başlangıcı sanılandan çok önce; hamileliğin ilk haftalarında başlar. Hamileliğin 7. Haftasında uterusta süt dişleri şekillenmeye başlar ve doğuma kadar devam eder. Doğumda bebeğin çene kemikleri Devamını oku…

Zihinsel & Ruhsal Gelişim

Ebeveyn-Çocuk İlişkisinde Kaliteli Vakit

Ebeveynin dikkat ve ilgisini tamamen çocuğa verdiği, her iki tarafın da keyif alarak beraber geçirdiği süreye ebeveyn-çocuk ilişkisinde “kaliteli vakit” denmektedir. Her ne kadar ilerleyen yaşlarda arkadaş ilişkileri ön plana çıkıp ebeveynler çocuklarıyla ilişkilerinde kendilerini Devamını oku…

Alışveriş Sepetiniz
Sepetinizde henüz ürün yok!
iKupon Kodu Kullanmak için için sepet ya da ödeme sayfasına devam ediniz!
Alışverişe Devam Et
Sepetim
0