Anne Karnında Uyku

Yazar: Sevgili Bebek -

Tahmini Okuma Süresi: 0 Dakika 45 Saniye
Anne Karnında Uyku

Bebeklerin anne karnındaki dönemleri hakkında bir çok araştırma yapılmıştır ve halen yapılmaya devam etmektedir. Yapılan araştırmalar sonucunda bebeklerin anne karnındayken hissedebildiklerini, duyduklarını, tepki verdiklerini, öğrenebildiklerini , enseyebildiklerini ve uyuduklarını göstermektedir.

Hamileliğin 7. ayından itibaren bebekler anne karnındaki geçirdikleri zamanlarının %80-90’ını uyuyarak geçirirler. Bu aynı yenidoğan bebeğin günün büyü bir kısmını uyuyarak geçirmesi gibidir. Yapılan araştırmalar bebeğin anne karnında uyurken rüya bile görebildiğini göstermektedir. Bu sonuca tıpkı yetişkinlerdeki gibi anne karnındaki bebeklerin de rüya gördükleri sırada hızlı göz hareketleri yapmaları sonucu ulaşılmıştır. REM evresi adı verilen göz kapaklarının hızlı hareket ettiği uyku evresinde rüya görülür. NON-REM adı verilen uykunun daha sakin ve rüyasız geçtiği dönemlerde ise, fetüsün beyni gelişir ve bilgiler işlenir.

“Geceleri sık hareket eden anne karnındaki bebek doğumdan sonra rahat uyumaz.” Diye bir kanı vardır ki bu yanlış bir kanıdır. Anne karnındaki bebeğin gece ve gündüz kavramı yoktur. Bu yüzden bazen bebekler anne karnındayken gündüzleri uyuyabilir ve geceleri uyanık olabilirler. Bu da annelerinin uyumasına engel olabilir

Doğumdan sonra bebeklerin uykusunun düzensiz olması bu yüzden gayet normaldir. Kısa sürede bebek gece ve gündüz ayrımını yapabilecektir.

Bebeğin anne karnında hareket etmemesi uyuduğunu gösterebilir.

Bebeğin hareketlerinin az olması uyuduğu için olabilir. Bu yüzden hareket sayımı yaparken gün içerisinde mümkün olduğunca değişik saatlerde yapmak daha uygun olur.

Anne karnındaki ortamın farklılığı göze alındığında, bebeğin hareketlerinin azlığı veya çokluğu hakkında yorum yapmak için doğumu beklemenin daha doğru olduğu düşünülür.

Size Özel Ürünler Tümünü Görüntüle

İlgili Makaleler

Ebeveyn & Aile

Pamuktaki Tehlikenin Farkında Mısınız ?

Bembeyaz pamuk çoğumuz için saflığı temsil ediyor; bebeklerimiz için giysi alırken %100 pamuk ürünleri tercih ediyoruz. Bebeğimizin hassas cildi için en doğru tercihi yaptığımızı sanıyoruz. Oysa ki, pamuklu ürünler sandığımız kadar masum değiller. Çünkü hem Devamını oku…

Fizyolojik Gelişim

Bebeklerde Diş Gelişimi

Bebeklerde Diş Gelişimi Ne Zaman Başlar? Bebekler de  diş gelişiminin başlangıcı sanılandan çok önce; hamileliğin ilk haftalarında başlar. Hamileliğin 7. Haftasında uterusta süt dişleri şekillenmeye başlar ve doğuma kadar devam eder. Doğumda bebeğin çene kemikleri Devamını oku…

Genel Sağlık

Aktif İmmünizasyon (Aşılama)

AKTİF İMMÜNİZASYON (Aşılama): Mikrorganizmanın tamamının ya da belirli işlemlerden geçmiş parçalarının (toksoid, pürifiye antijen, ya da genetik mühendisliği ile üretilmiş antijen) canlılara verilmesiyle, onlarda önemli bir sorun oluşturmadan doğal enfeksiyon sonrası oluşan bağışık cevaba benzer Devamını oku…

Alışveriş Sepetiniz
Sepetinizde henüz ürün yok!
iKupon Kodu Kullanmak için için sepet ya da ödeme sayfasına devam ediniz!
Alışverişe Devam Et
Sepetim
0