Sütten Kesme: Bebeğimi Ne Zaman ve Nasıl Sütten Kesmeliyim?

Yazar: Sevgili Bebek -

Tahmini Okuma Süresi: 1 Dakika 59 Saniye
Sütten Kesme: Bebeğimi Ne Zaman ve Nasıl Sütten Kesmeliyim?

Sütten kesme tam olarak nedir?

Bebeğiniz emzirmeyi tamamen kestiğinde ve tüm beslenmesini anne sütü dışındaki gıdalar ile tamamlıyorsa sütten kesilmiş sayılır. Bunun yanında bu terim genelde bebek emzirmeyi bıraktığında kullanılır hale gelmiştir.

Sütten kesme uzun sürecek bir süreç ve elvedadır. Bu süreç anneler için hem rahatlatıcı hem de üzücü bir süreç olabilir. Fakat sütten kesme, bebeğiniz ile yarattığınız yakın bağı koparmanız anlamına gelmez, sadece onu başka yollarla beslendiğinizi ve büyüttüğünüzü gösterir.

Son zamanlarda emzirmeniz bebeğinizi rahatlatmak adına yaptığınız bir uğraş haline geldiyse, onu sakinleştirecek başka yollar bulmanız gerekmektedir.

2 “Sütten Kesme: Bebeğimi Ne Zaman ve Nasıl Sütten Kesmeliyim?” yorumu;

Bebeğiniz ve Meyve Suları · 20 Mart 2015 at 21:04

[…] meyve suyu önerilen bir gıda değildir. Bunun en baş nedenlerinden biri, meyve suyu tüketiminin sütten kesilmemiş bebeklerde tüketilen anne sütü miktarını, 6 aydan büyük bebeklerde ise […]

PİŞİK | Bebeklerde Pişik · 5 Şubat 2015 at 14:41

[…] Sütten Kesme: Bebeğimi Ne Zaman ve Nasıl Sütten Kesmeliyim? […]

Yoruma kapalı.

Size Özel Ürünler Tümünü Görüntüle

İlgili Makaleler

Genel Sağlık

Bebeklerde Gaz Sancısı Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Gaz sancısı, bebeklerde sık meydana gelen ve dışarıdan nedeni tam olarak anlaşılamayan sancılardan biridir. Bebeğinizin gaz sancısı çektiğini anlayabilmeniz için bilmeniz gereken temel bilgileri sizin için derledik. Bebeğin Gazı Olduğunu Anlamak Bebeğinizin aniden başlayan ağlamalarında, Devamını oku…

Ebeveyn & Aile

Sık Yapılan Ebeveyn Yanlışları: 2. Bölüm

Sevgili Bebek takipçileri giderek sunduğumuz vakaları sever okur ve paylaşır oldular. Bu bizleri de çok mutlu ediyor, çünkü örnekleme ve yanlışı vurgulayarak doğruya yönlendirmeyi, sizlere destek vermede en olumlu ve sağlıklı yöntem olarak görüyoruz. Bu Devamını oku…

Fizyolojik Gelişim

Bebeklerde Gelişim Takibi Yapmak Neden Önemlidir?

Dokuz aylık gebelik sürecinde hem anne hem de baba çocuğunu kucağına almak için sabırsızlanır. Doğum sonrasında hem zor hem de keyifli anlar iç içe yaşanır. Bebek büyümeye başladıkça, anne babalar bebeğin temel ihtiyaçlarını karşılamanın dışında, Devamını oku…

Alışveriş Sepetiniz
Sepetinizde henüz ürün yok!
iKupon Kodu Kullanmak için için sepet ya da ödeme sayfasına devam ediniz!
Alışverişe Devam Et
Sepetim
0