3 Yaş Sendromu

Yazar: Sevgili Bebek -

Tahmini Okuma Süresi: 1 Dakika 10 Saniye
3 Yaş Sendromu

2 yaş sendromu çoğu ailenin korkulu rüyasıdır. 2 yaş bebeklikten çıkarak çocukluğa geçiş yapılan dönemdir. Bu sebeple çocukların iç dünyasında bir çok iniş çıkış olur. Ebeveynler çocuklarının bu karmaşık hareketlerini anlamlandırmakta zorlanabilirler. Bunun yerine ebeveynler çocuklarının duygularını anlamaya çalışsalar bu dönem çok daha kolaylıkla geçebilir.

2 yaş sendromundan daha zor bir dönem vardır ki o da 3 yaş sendromudur.

Çocuklar 3. yaşlarıyla birlikte tabiri caizse bağımsızlıklarını ilan ederler. Eskiden tüm gününü annesi ve babasıyla geçiren ve bundan asla şikayetçi olmayan çocuk dışarı çıkmak diğer çocuklarla sosyalleşmek ister. Her işini kendi başına yapmak ister, hayır cevabını kabul etmez, istediğini giymek, istediğini yemek ister. Bu durum ebeveynler için adeta bir kabusa dönüşebilir.

2 yaş sendromunda da benzer sorunlar olsa da, 3 yaş sendromu aileler için daha zor geçer. Çünkü;

Çocuk 2 yaşındayken bezini rahatlıkla değiştirebilirsiniz fakat 3 yaşla birlikte tuvalet eğitimi başlar ve tuvalet eğitimi her zaman çok da kolay olmayabilir.

Çocuk 2 yaşındayken üzüntüsünü ağlayarak gösterir, 3 yaşında ise ağlar, bağırır, eşyaları sağa sola fırlatır.

2 yaşındayken çocuğunuz için pişirdiğiniz yemekleri çoğunlukla rahatlıkla yedirebilirsiniz. Ancak 3 yaşına geldiğinde çocuk yalnızca sevdiği yemekleri yemek ister. Bu durum sürekli onun istediği yiyecekleri hazırlamanız gibi içinden çıkılmaz bir hal alabilir.

Çocuk 2 yaşındayken market alışverişiniz sırasında ona özel seçtiğiniz bir yiyecek dikkatini dağıtmaya yardımcı olur. Ancak 3 yaşına gelindiğinde markette her istediğini aldırmaya çalışabilir.

Çocuk 2 yaşındayken işlerini ebeveynlerinin yapmasına izin verir ve böylece hem ortalık daha az dağılır, hem de işler daha hızlı biter. Ancak 3 yaşında bir çocuk her işini kendi yapmak ister ki bu da ortalığın dağılması ve işlerin aksaması anlamına gelir.

3 yaş sendromunu daha az sancılı geçirmek için yapabileceğiniz bazı şeyler var elbette.

Anne ve babanın ortak hareket etmesi en önemli konulardan biridir. Bu yalnızca çocuk 3 yaşındayken değildir, her zaman bu şekilde olması gerekir.

Ne aşırı kuralcı olmalı ne de aşırı rahat olmalısınız. Orta yolu bulmak gerekir. Kuralların önemli olduğunu ve taviz verilemeyeceğini unutmamalısınız. Bu hem aile hayatınız için önemlidir, hem de çocuğunuz ileride okul hayatına başladığında kuralları daha rahat benimsemesini sağlar.

Çocuğunuza karşı anlayışlı olmalısınız. İnatlaşmak kesinlikle çok yanlıştır. Çocukla inatlaşmak yerine onun duygularını anlamaya çalışmalısınız.

 

İlk Yayın Tarihi: 28 Ağustos 2017 @ 22:12

Size Özel Ürünler Tümünü Görüntüle

İlgili Makaleler

Zihinsel & Ruhsal Gelişim

Çocuğunuz Sizi Taklit Ediyor

Çocuğunuzun rahatsız olduğunuz davranışlarını, yargılamadan önce şunu bilmeniz gerekir; Çocuğunuz sizi taklit ediyor! Taklit çocukların öğrenmesindeki en önemli unsuzlardan birisidir. Çünkü çocuk taklitle başta sosyal beceriler olmak üzere dil ve birçok beceriyi öğrenir.  1 yaşından Devamını oku…

Zihinsel & Ruhsal Gelişim

Küçük Çocuğunuzun Takıntılarını Anlamak

Küçük çocukların eşyalara, karakterlere, giysilere ve kişilere takıntıları biz ebeveynlere çoğu zaman garip gelebilir. Sürekli belli bir kıyafeti giymek isteyen, gittiği her yere oyuncak hayvanını da götürmek isteyen bir küçük çocuk sahibi ebeveynler bu konuda endişelense Devamını oku…

Zihinsel & Ruhsal Gelişim

Bebek Gelişiminde Teknolojinin Rolü

Hepimiz gelişen teknoloji ile beraber bebek ve bebek gelişimi için en iyisini yapmayı istiyor ve bu konuda bir emek sarf ediyoruz. Ayrıca hemen her bebek ve çocuk artık teknolojiye doğmakta ve teknolojiyle iç içe büyümektedir. Devamını oku…

Alışveriş Sepetiniz
Sepetinizde henüz ürün yok!
iKupon Kodu Kullanmak için için sepet ya da ödeme sayfasına devam ediniz!
Alışverişe Devam Et
Sepetim
0