2 Yaş Sendromunda Aileye Düşen Görevler

Yazar: Sevgili Bebek -

Tahmini Okuma Süresi: 1 Dakika 4 Saniye
2 Yaş Sendromunda Aileye Düşen Görevler

Bebeklikten çocukluğa geçişteki aşamaların en zor dönemlerinden biri olan 2 yaş, çocuğunuzun kendini fark etmesi ve özgürlük duygusu ile bazen aşırıya kaçan hareketlerde bulunmasıyla hem aile hem de çocuk için zor bir döneme dönüşebilir. Bu dönemde görülen bazı hareketler (Yemek yemeye ve uyumaya direnme, eşyalara zarar verme, anne, baba veya arkadaşlarına karşı şiddet uygulama vb.) ailenin çocukla iletişimini iyice zorlaştırdığı gibi yanlış veya aşırı verilen tepkilerle çocukta geri dönüşü zor hasarlar oluşturabilir.

Bu dönemde yapılan en büyük hatalardan biri çocuklarla güç yarışına girmektir. Çocuğunuz henüz öfkesini kontrol edebilecek olgunluğa erişmediği için kızgınlık ve öfkeyle vereceğiniz tepkiler ters tepecek, çocuğunuzla ilişkinizi zedeleyecektir. Çocuğunuzun tepkileri ve hareketlerini kişisel algılamayın yada çocuğunuzun bir problemi olduğunu düşünmeyin. İlerleyen yaşlarda çocuğunuz ,doğru adımlar atıldığında, daha uyumlu ve kurallarınızla barışmış olacaktır.

Eğer çocuğunuzun bir şeyi yapmasını veya yapmaması gerektiğini düşünüyorsanız, bunu çocuğunuzun ilgisini başka yöne çekerek engelleyin veya onun dilinden konuşarak, oyunlarla ikna etmeye çalışın. Çocuğunuz siz onu zorladıkça daha da inat edecek ve sonunda iş içinden çıkılamaz bir hal alacaktır.

Çocuğunuzun bir şeyleri kendisinin keşfetmesine izin verin. Çocuğunuzu her şeyden koruyamazsınız. Keşfetmesine izin vermediğiniz şey çocuğunuzun ilgisini daha da çok çekecektir. Belli sınırlar çerçevesinde çocuğunuzun hata yapmasına, eşyalara dokunmasına ve onları tanımasına izin verin. Ancak sınır koyduğunuz konularda esnek davranmayın. Hayır dediğiniz bir şeye sonra izin vermeniz çocukta sizin sözünüzün önemli olmadığı hissini uyandırabilir.

Çocuğunuzun özgürleşme hissini kısıtlamayın. Bu dönemde oluşan birey duygusu çocuğunuzun kendi başına hareket etme isteğini körükleyecektir. Gün içerisinde enerjisini boşaltabilmesi ve sonrasında daha uyumlu olması için çocuğunuzu sık sık dışarı çıkarın, dolaşmasına izin verin.

Çocuğunuzun sorduğu soruları geçiştirmeyin. Bu çocuğunuzdaki merak duygusunu körelttiği gibi ileride kendine duyduğu güveni ve dışa dönüklüğünü de azaltacaktır. Sorabildiği kadar soru sormasına izin verin ve sorularını sakince cevaplayın. Çocuğunuz kendini ifade ettikçe ve sorularına cevap buldukça hem gelişimi olumlu etkilenecek hem de bu dönemde öğrendiği bilgilerin kalıcılığı ilerideki yaşlarında da ona yardımcı olacaktır.

İlk Yayın Tarihi: 22 Şubat 2016 @ 16:47

Size Özel Ürünler Tümünü Görüntüle

İlgili Makaleler

Ebeveyn & Aile

Pamuktaki Tehlikenin Farkında Mısınız ?

Bembeyaz pamuk çoğumuz için saflığı temsil ediyor; bebeklerimiz için giysi alırken %100 pamuk ürünleri tercih ediyoruz. Bebeğimizin hassas cildi için en doğru tercihi yaptığımızı sanıyoruz. Oysa ki, pamuklu ürünler sandığımız kadar masum değiller. Çünkü hem Devamını oku…

Fizyolojik Gelişim

Bebeklerde Diş Gelişimi

Bebeklerde Diş Gelişimi Ne Zaman Başlar? Bebekler de  diş gelişiminin başlangıcı sanılandan çok önce; hamileliğin ilk haftalarında başlar. Hamileliğin 7. Haftasında uterusta süt dişleri şekillenmeye başlar ve doğuma kadar devam eder. Doğumda bebeğin çene kemikleri Devamını oku…

Ebeveyn & Aile

Pregestasyonel Diyabet (Gebelik Öncesi Şeker)

Gebelikten önce diyabet tanısı almış olan hastalar pregestasyonel diyabet olarak tanımlanır. Bu hastaların çoğunu, gebelik öncesi insülin kullanan Tip 1 diyabetik hastalar veya insülin direnci olduğu bilinen ilaç kullanan veya kullanmayan tip 2 diyabeti olan Devamını oku…

Alışveriş Sepetiniz
Sepetinizde henüz ürün yok!
iKupon Kodu Kullanmak için için sepet ya da ödeme sayfasına devam ediniz!
Alışverişe Devam Et
Sepetim
0