Sivrisinek ve Böcek Sokmalarına Karşı Alınabilecek Önlemler

Yazar: Sevgili Bebek -

Tahmini Okuma Süresi: 1 Dakika 19 Saniye
Sivrisinek ve Böcek Sokmalarına Karşı Alınabilecek Önlemler

Yaz aylarının gelmesi ile birlikte sivrisinek, böcek, arı, kene ve bunlar gibi pek çok böcek türü de ortaya çıktı. Bu böceklerin sokmaları hem alerjik reaksiyona sebep olabilir, hem de çocuğunuzun vücuduna mikrop bulaştırabilir. Bunların haricinde, kaşıntı, şişlik veya yüksek ateş gibi pek çok soruna yol açabilen böcek sokmalarına karşı alabileceğiniz önlemleri sizler için araştırdık.

Böcek ve sivrisinek sokmaları için alınabilecek önlemler;

Bebeklerinizin beşiğinde cibinlik kullanmak basit ve etkili bir yöntemdir.

Parka giderken ya da pikniğe, açık ortamlarda çocuğunuza parlak renkli kıyafetler giydirmemelisiniz. Kısa şortlar yerine uzun pantolonlar tercih etmelisiniz.

Sivrisinekler için koruyucu bir ürün alabilirsiniz. Ancak bu ürünün bitkisel içerikli olmasına önem göstermelisiniz.

Çocuğunuzu dışarıda ayakkabısız dolaştırmamalısınız.

Yakınınızda uçan bir arı görürseniz, panik halinde kovalamamalısınız. Arılar kendilerine saldırılmadığı sürece sokmazlar.

Ağzı açık bırakılmış yiyecek ve içecekleri çocuğunuza tekrar vermemelisiniz. Üzerine konmuş bir sinek veya böcek besinin mikrop kapmasına neden olmuş olabilir.

Camlarınızda sineklik kullanmanız da sinek ve böcekler için etkili olacaktır.

Açıkta şekerli yiyecek ve içecekler bırakmayın, bunlar böceklerin ilgisini çeker.

Hepimiz bazı önlemlerle hem çocuklarımızı hem de ailemizi koruma altına çabalıyoruz yaz ve son bahar aylarında. Ancak elbette arada ısırıklar da olabiliyor. Bu yüzden bu ısırıkların alerjik reaksiyona sebep olup olmadığını anlayabilmemiz gerekiyor.

Alerjik reaksiyon belirtileri ise;

Hırıltı ve solunum güçlüğü
Vücudun çeşitli yerlerinde, kızarıklık, döküntü ve kurdeşen
Kusma
Karın krampları
Dudak veya boğazda şişme
Uykulu hissetme ve bilinç bulanıklığı

Eğer bu belirtilerin bir ya da bir kaçını çocuğunuzda gözlemliyorsanız vakit kaybetmeden doktora görünmelisiniz. Doktora görünene kadar geçen sürede ise çocuğun üzerini bir battaniye ile örtmek gerekir. Doktorunuzdan alerji hakkında bilgi alabilir, neler yapabileceğinizi öğrenebilirsiniz.

Böcek ısırmaları veya sokmaları enfeksiyona yol açabilir mi?

Böcek sokması veya ısırması sonucu enfeksiyon olma olasılığı vardır. Özellikle çocuk ısırılan yeri sürekli kaşıyorsa enfeksiyona sebep olabilir. Isırık olan bölgede şişkinlik, kızarıklık varsa, ateşi çıktıysa çocuğunuzu doktora götürmelisiniz.

Özellikle kene ısırmaları lyme hastalığına sebep olabilir. Lyme hastalığında ısırılan bölgenin çevresinde kızarıklık olur. Yorgunluk, titreme, ateş, ısırılan yerde şişlik ve ağrı oluşur.

Bebeği sivrisinek ısırırsa ne yapılmalı?

Özellikle yaz aylarında sivrisineklerden bebeklerimizi korumak her zaman mümkün olamayabiliyor. Eğer bebeğinizi sivrisinek soktuysa ısırılan yeri su ve sabunla iyice yıkamak gerekir. Enfeksiyon veya alerji belirtisi olursa doktora götürmelisiniz. Isırılan yerde kaşıntı olacağı için enfeksiyon kapmaması ve ileride iz kalmaması için bebeklerinizin tırnaklarını kısa tutabilir, gece yatarken ellerine ince bir bez geçirebilirisiniz.

İlk Yayın Tarihi: 21 Temmuz 2016 @ 16:00

Size Özel Ürünler Tümünü Görüntüle

İlgili Makaleler

Genel Sağlık

Formül Mama İle Beslenme

Bebek beslenmesinde ilk tercih her zaman anne sütüdür. Ancak anne sütü ile beslenmenin mümkün olmadığı durumlarda bebekler formül mama ile beslenirler. Sizlerden gelen sorular doğrultusunda formül mama ile beslenen bebekler için bazı önemli noktalara değinelim Devamını oku…

Genel Sağlık

Çocuk Doktoru Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Çocuk Doktoru Tavsiyeleri Çocuk Doktorunu Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz? Aileniz için bebek sahibi olmak ne kadar önemli ise, bebeğinizin doktor seçimini yapmak da bir o kadar önemli konudur. Şöyle ki; bebeğinizi, yaşamının özellikle ilk yılında Devamını oku…

Genel Sağlık

Altıncı Hastalığa Dikkat!

Roseola infantum diğer adıyla altıncı hastalık yüksek ateş ve huysuzluk gibi belirtileri nedeniyle, çoğunlukla diş çıkarma ile karıştırılan bir hastalıktır. Altıncı hastalık çoğunlukla 3 ay ile 3 yaş arası bebeklerde görüleblilir, 6 ay ila 1 Devamını oku…

Alışveriş Sepetiniz
Sepetinizde henüz ürün yok!
iKupon Kodu Kullanmak için için sepet ya da ödeme sayfasına devam ediniz!
Alışverişe Devam Et
Sepetim
0