Ağlayan Bebeğinizi Sakinleştirmenin Yolları

Yazar: Sevgili Bebek -

Tahmini Okuma Süresi: 1 Dakika 29 Saniye
Ağlayan Bebeğinizi Sakinleştirmenin Yolları

Bebeğim Neden Ağlıyor?

Tüm ebeveynler bebeklerinin ağlaması konusunda çok hassastır. Bir bebeğin ağlaması sizi rahatsız etme açısından sabah 6 da çalan alarmınızdan daha etkili olabilir, ne yazık ki bebeğinizin ağlamasını tek tuşla durdurma imkanınız yok! Neyse ki bu makalemizi okuyarak bebeğinizin histerik ağlamalarını tatlı cıvıltılara dönüştürecek sakinleştirme yollarını öğrenebilirsiniz.

Bebeğinizin neden ağladığı sorusunun ise bir kaç değişik cevabı olabilir. Bebeğiniz ağlıyorsa ve odada kötü bir koku varsa zaten ne yapmanız gerektiğini biliyorsunuz. Maalesef bebeğinizi yatıştırmak her zaman bir bez değiştirmek veya onu emzirmek kadar kolay olmayabilir.

Bebekler genelde ana rahminde yaşadıkları algı zenginliğini, dünyaya geldikten sonra bulamadıklarında rahatsız olurlar. Ritmik seslerin veya bebeğinizi sallamanın onu rahatlatmasının nedeni budur. Bebeğinizi uyuması için karanlık ve sessiz bir odaya koyduğunuzda bir anda ağlamaya başlamasının nedeni de genelde bu olmaktadır.

Bunun yanında bebeğiniz bazen de rahatlayamadığından ağlayacaktır. Yorgun olup da uyuyamamanın nasıl bir duygu olduğunu en iyi biz yetişkinler biliriz. Fakat böyle durumlarda bizim yatakta daha rahat bir yatış biçimi aramak, yastığı çevirmek vb. yapabileceğimiz pek çok davranış bulunmaktadır. Bebeğiniz ise bu bahsettiklerimizin hiç birini yapma kabiliyetine sahip değildir. Onun tek yapabileceği ağlamak, ebeveynlerini rahatsızlığından haberdar etmektir.

Bebeğimi Nasıl Sakinleştirebilirim?

Aşağıda bebeğinizi sakinleştirebilecek bir kaç yolu sayacağız. Unutmayın, değişik bebekler değişik sakinleştirme yöntemlerine cevap verecektir. Komşunun bebeği müzikle sakinleşiyor, benim bebeğim de bu yolla sakinleşmek zorundadır gibi bir kanıya lütfen kapılmayın.

  • Bebeğinizi tamamen karanlık olmayan fakat ışığın da loş olduğu bir odada yatırın. Bu gündüz vakti güneşlikleri kapatılmış bir oda, gece ise sadece bir gece lambasının yandığı bir oda olabilir. Bebeğinizin dikkatini aşırı derecede çekecek değişik renkte ışıklı lambalar, veya parlak renkli duvarları olan odalar bebeğinizi sakinleştirmenize yardımcı olmayacaktır.
  • Ritmik ses çıkaran türlü aletler bebeğinizi sakinleştirebilir. Bunun en güzel örneği tok ve yüksek bir ses çıkaran bir duvar saatidir. İnanması güç olsa da elektrik süpürgesi veya çamaşır makinesi gibi yüksek sesle ve belli bir frekansta ses çıkaran aletler de bebeğinizin rahatlamasına yardımcı olabilir. Bunlarla beraber sakin bir müzik çalmanın da bebeklerin üstünde rahatlatıcı etkisi olduğu bilinmektedir.
  • Bebeğinizin teninin sizin teninize değmesi onu çok çabuk bir biçimde rahatlatacaktır. Özellikle bebeğinizi sıkan veya fazla sıcak tutan giysilerden kurtarmanız, daha sonra da onu karnınız gibi erişimi rahat bir alanda çıplak teninize karşı yatırmanız onu çok rahatlatacaktır.
  • Eğer bebeğinizin gaz ağrısı varsa (kolik bebek) onu kucağınızda yüzü yere dönecek bir biçimde tutmanız da onu rahatlatacaktır. Böyle bir durumda bebeğinizi bu pozisyonda yavaşça sallamayı deneyin.
  • Bazı bebekler daha konforlu bir ortamda sakinleşecektir. Böylesi bir durumda bebeğinizi yumuşak bir battaniye ile kundaklamanız onu rahatlatacaktır.
  • Kucakta rahat etmeyen bebekleri omuz üstünde sakinleştirmeyi de deneyebilirsiniz.

 

Bu yazı parents.com sitesinde yayınlanan bir yazıdan tercüme edilip derlenmiştir.

 

 

İlk Yayın Tarihi: 25 Kasım 2014 @ 15:59

11 “Ağlayan Bebeğinizi Sakinleştirmenin Yolları” yorumu;

Gerçek Bir Vaka Analizi: Furkan Bebek · 25 Ağustos 2015 at 14:00

[…] Ağlayan Bebeğinizi Sakinleştirmenin Yolları […]

Bebeklerde Yabancılardan Ürkme Sendromu · 11 Haziran 2015 at 16:07

[…] aylık bebeğinizin bebek arabasında veya kucağınızda sokakta, parkta dolaşırken kendisine gülümseyen yabancılara gülümsemesi, hatta daha fazla ilgi görmesi durumunda ellerini uzatarak “Al […]

Şımarıklık: Bebeklikte Alınacak Önlemler ve Yapılmaması Gerekenler · 6 Mayıs 2015 at 17:03

[…] küçük bir çocuk hemen hemen her ebeveynin kabusudur. İlgi çekmek için ağlayan, istediğini alamayınca yeri göğü inleten çocuklar, hem gelecekte davranış problemlerine […]

2 Yaş Sendromu · 22 Nisan 2015 at 17:38

[…] istediklerini anlatmak yerine sık ve tiz bir sesle ağlamayı […]

Küçük Çocuklarda Mızmızlanmanın Çözümü · 25 Şubat 2015 at 16:30

[…] Ebeveynler genelde mızmızlanan çocuklarına ne istiyorlarsa bunu düzgün bir şekilde istemeyi, ağlamanın ve mızmızlanmanın normal olmadığını açıklamaya çalışırlar. Fakat mızmızlanmanın […]

Orta Kulak İltihabı | Çocuk Hastalıkları · 4 Şubat 2015 at 17:22

[…] konuşma yetenekleri tam gelişmediği için anlatamayacaklardır. Bu durumda huzursuzluk, ağlama, ateş, uyku bozukluğu, sürekli kulaklarını çekiştirmek ya da sürtmek, kulaktan dışarı […]

Astım bronşiale Ve Alerji · 2 Şubat 2015 at 15:46

[…] da daha da belirgin bir hâl alabilir. Ruhsal değişiklikler, aşırı sevinçler, üzüntüler, ağlama ve gülme bazı kişilerde astım nöbetini başlatabilirler. Çocuklardaki astımın […]

Hamilelikte Sabah Bulantısı · 1 Şubat 2015 at 15:07

[…] katkıda bulunabilecek sorunlardan arındırmaya odaklamak için kendinizi rahatlamış ve sakin bir duruma getirin. Talimatlar stres azaltma alıştırmalarınınkilere benzeyebilir ancak […]

Bebeğinizle İlk İletişim Alıştırmaları · 15 Ocak 2015 at 16:36

[…] küvete uzanmasıdır. Banyonun duvarları ve karnı ve boğazı saran su annenin sesini artırarak bebeğin duymasını kolaylaştırma eğilimindedir. Bu durumda sesinizi yönlendirmek için megafon veya […]

PışPışlama Oyunu · 8 Ocak 2015 at 02:29

[…] oyun aynı zamanda kayıtlı bir müzikle de […]

Beslenme Sorunları 3: Çocuğum Yemek Seçiyor · 5 Ocak 2015 at 17:23

[…] kadar çok çeşit sunun. Onun için yeni bir gıda pişirdiğinizde, bunu bu konuda konuşmadan sessizce yapın. Böylece çocuğunuz öğün öncesi yeni bir gıdayı deneyecek olmanın stresini […]

Yoruma kapalı.

Size Özel Ürünler Tümünü Görüntüle

İlgili Makaleler

Zihinsel & Ruhsal Gelişim

Oedipus ve Elektra Kompleksi

Kız çocuğunuz babasına “ Ben büyüyünce seninle evleneceğim.” diyebilir. Erkek çocuklarının babalarını, kız çocuklarının ise annelerini kıskanması, Sigmund Freud’un Oedipus ve Elketra Kompleksi kuramlarında yer almaktadır. Ebeveynlerin bazen çaresizce üstesinden gelmeye çalıştıkları, çocuklarının düşmanlıklarının altında Devamını oku…

Güncel Haberler

Bebeklerde Uyku Sorunları Çocuklukta Davranış Bozukluklarına Yol Açıyor

Uzun dönemli bir araştırma sonuçlarına göre, günde 10 saatten az uyuyan bebeklerin 5 yaşından itibaren duygusal ve davranışsal sorun yaşama olasılığı, uykusunu alan bebeklere göre daha fazla. Norveç Toplum Sağlığı Enstitüsü’nde çalışmalarını sürdüren araştırmacılar, uyku Devamını oku…

Zihinsel & Ruhsal Gelişim

5 Yaşa Kadar Çocuklar Dijital Ortamı Nasıl Kullanmalı?

Çocukları tablet veya akıllı telefonlardan ayırmak oldukça zordur. Teknoloji ile iç içe büyümemiş olan ebeveynler, teknolojinin çocuklarının hayatında bu kadar büyük yer kaplaması ve teknolojinin avantajları ve dezavantajları hakkında endişe duymaktadırlar. American Academy of Pediatrics’de Devamını oku…

Alışveriş Sepetiniz
Sepetinizde henüz ürün yok!
iKupon Kodu Kullanmak için için sepet ya da ödeme sayfasına devam ediniz!
Alışverişe Devam Et
Sepetim
0