12-18 Aylık Bebek Gelişimi İçin Aktiviteler

Yazar: Sevgili Bebek -

Tahmini Okuma Süresi: 1 Dakika 4 Saniye
12-18 Aylık Bebek Gelişimi İçin Aktiviteler

Su gibi akıp giden 12 ayın ardından bebeğiniz artık yaşını almış bir hale geldi. Bu zamana kadar birlikte pek çok oyunlar oynadınız, aktiviteler yaptınız ve bebeğinizin gelişimine katkıda bulundunuz. Bundan sonra da bebeğinizin gelişimini destekleyici aktivitelere devam edebilir, hem eğlenip hem de çocuğunuzun belli başlı yeteneklerini geliştirmesine yardımcı olabilirsiniz. Bu yazımızda 12-18 aylık bebekler için, gelişime yardımcı, hem eğlenceli hem de faydalı aktivitelerden örnekler sunacağız.

Bebeğinize kitap okuyun. Önceki yazılarda da bebeklere kitap okumanın önemine değinmiştik. Bu hem bebeğinizin konuşma yeteneğini kazanmasını hızlandıracak, hem de bebeğinizin dili kullanma yeteneğini geliştirecek ve sizinle bebeğiniz arasındaki bağı güçlendirecektir. Bebeğinize sık sık kitap okumayı ihmal etmeyin. Okuma saatlerinde kitaptaki şekiller hakkında konuşmak, belli şekilleri göstermesini istemek bebeğinizin zeka gelişimini hızlandırdığı gibi öğrenme yeteneğine de katkı sağlayacaktır. Ayrıca bu dönemde alfabeyi öğreten kitaplarla bebeğinizi tanıştırabilirsiniz.

Bebeğinizle yürüyüş egzersizleri yapın. Bebeğinizi artık emekleme pozisyonundan, iki ayağı üzerinde durmasını ve yürümesini sağlayacak hale geçirmeye başlayabilirsiniz. Başta iki elinden, sonra da tek elini tutup destekleyerek minik adımlar atmaya başlamasını sağlayın. Başlarda merdivenlerden ve bebeğinizin düştüğünde kendisini inciteceği kadar yüksek yerlerden uzak durun. Bebeğiniz tek el desteğiyle üç veya dört adım atmaya başladığı zaman, bebeğiniz ile yumuşak zeminle kaplı merdivenlerde yürüme antrenmanlarına başlayabilirsiniz.

Bebeğinizin hikayeler anlatmasını sağlayın. Özellikle okuduğu hikayeleri size tekrar anlatmasını istemek, bebeğinizin hem hafızasını hem de dil yeteneğini geliştirecektir. Başlangıçta hikayeleri basit veya yanlış anlatması sizi korkutmasın, önemli olan bebeğinizin konuşmaya başlamasını sağlamak. Bu eylemi sık sık tekrarlayarak bebeğinizin gelişimine katkıda bulunabilir, bebeğinizin eğlenirken öğrenmesini sağlayabilirsiniz.

Bebeğinize ninniler ve şarkılar söyleyin. Belli aralıklarla bebeğinizin bildiği şarkılar söylemek ve yeni şarkılar göstermek bebeğinizi hem eğlendirecek hem de müzik kulağının gelişmesini sağlayacaktır. Şarkılarınızı taklitlerle süsleyebilir, bebeğinizin taklitlerinizi tekrarlamasını sağlayabilirsiniz. Eğer aklınıza yapacak hareket gelmiyorsa içinizden geldiği gibi bir hareket uydurabilirsiniz. Bebeğinizin şarkıyı sizinle birlikte söylemeye çalışması ve taklitlerinizi tekrarlaması hem bebeğinizin konuşma yeteneğini geliştirecek hem de hayal gücünü kullanmasıyla bebeğiniz eğlenecektir.

Size Özel Ürünler Tümünü Görüntüle

İlgili Makaleler

Zihinsel & Ruhsal Gelişim

Çocuklarla Kaliteli Zaman Geçirmek

Çocuğuna yeterince ilgi ve sevgi gösteren ebeveynlerin aklını değişen yaşam koşullarımızla birlikte yeni bir soru daha kurcalıyor. Çocukla kaliteli zaman geçirmek… Ebeveyn olmak sürekli yeni bir şeyler araştırmayı ve öğrenmeyi de beraberinde getiriyor. Çocuğuyla ilgilenen, Devamını oku…

Zihinsel & Ruhsal Gelişim

Çocukların Beyin Gelişimini Etkileyen Faktörler

Bebeklerimizi yetiştirirken şunu unutmamak gerekir, bebek uyanık olduğu her an -belki uyurken de- sürekli bir şeyler öğrenir, bu sebeple onun beyin gelişimine yardımcı olmak bir iş gibi görülmemeli, bebeğinizle her an yaşayabileceğiniz mutlu anların bir parçası olmalıdır. Devamını oku…

Zihinsel & Ruhsal Gelişim

Bebeğimin Yürümesine Nasıl Destek Olurum?

Bebek gelişiminin en önemli kilometre taşlarından yürüme, 12 ile 15. aylar arasında başlar. Bu dönemde bebek artık kendi başına yürümeye başlayabilir. Ancak bazı 9 aylık bebekler ilk adımlarını atmaya başlarken kimi 1 yaş bebekler ve Devamını oku…

Alışveriş Sepetiniz
Sepetinizde henüz ürün yok!
iKupon Kodu Kullanmak için için sepet ya da ödeme sayfasına devam ediniz!
Alışverişe Devam Et
Sepetim
0