Hamileliğin Farklı Evrelerinde Doğum Öncesi Sınıfı Öğrenim Seansları Örnekleri

Yazar: Sevgili Bebek -

Tahmini Okuma Süresi: 2 Dakika 9 Saniye
Hamileliğin Farklı Evrelerinde Doğum Öncesi Sınıfı Öğrenim Seansları Örnekleri

Hamileliğin Farklı Evrelerinde Doğum Öncesi Sınıfı Öğrenim Seansları Örnekleri

Bu esasları, Doğum Öncesi Sınıfı programının alıştırmaları için kullanmanız gereken örnek zaman miktarını ve dizileri vermek amacıyla hazırlamış bulunuyoruz. En önemli noktanın alıştırmaları kendinizi iyi hissedebileceğiniz bir şekilde uygulamanız olduğunu düşünüyoruz. Alıştırmalara aşina oldukça pratik yapmak için her gün birkaç dakikanızı ayırmanın ne kadar kolay olduğunu keşfedeceksiniz.

Birinci Safha Alıştırmaları (Doğmamış Bebeğinizin İlgisini Çekme)

18-28 Hafta

Genellikle günde iki seans olarak ve mümkünse bir seansı baba veya yardımcılarla yapılır. Bebeğin tetikte olması adına seansı annenin yemek yemesinden yaklaşık 30 dakika ila iki ½ saat sonrası için planlayın. Birinci Safha boyunca öğrenim seansları genellikle bir ila beş dakika sürmektedir.

  1. 18-22 hafta: Ritimler arasında ½ saniye olacak şekilde Temel Ritimler

  2. 20-24 hafta: Tekmeleme Oyunu. Tekmeleme Oyunu’nu bebeğinizin etkin olduğu ve tekmelediği her hangi başka bir zamanda da oynayabilirsiniz. (Seanslarınız sırasında, Temel Ritimler ve Tekmeleme Oyunu arasında 2 dakika bekleyin ya da etkinlikleri farklı zamanlarda yapın.)

  3. 24-28 hafta: Tekmeleme Oyunu’nun ileri versiyonları.

İkinci Safha Alıştırmaları (İlk Kelimeler ve Duyusal Uyarım)

27 Hafta ve Doğuma Kadar

Genellikle günde iki seans olarak ve mümkünse bir seansı baba veya yardımcılarla yapılır. Bebeğin tetikte olması adına seansı annenin yemek yemesinden yaklaşık 30 dakika ila iki ½ saat sonrası için planlayın. Birinci Safha boyunca öğrenim seansları genellikle beş ila on dakika sürmektedir.

  1. Bebeğiniz tekmelediğinde tekmelere karşılık vermeye devam edin ve Temel Ritimleri haftada üç ila dört defa uygulayın.

  2. 27. haftadan itibaren: Bebeğinizin pozisyonunu bulmaya çalışın. En az bir hafta pratik yapın. Bebeğiniz büyüdükçe pozisyonunu tahmin etmek daha kolay olacaktır. Bu pratiği kadın doğum uzmanı, aile hekimi, ebe veya başka bir sağlık uzmanı ile randevunuz sırasında birlikte yürütmeniz bebeğinizin başını, sırtını ve ayaklarını bulmanız açısından en uygunudur.

  3. 28. haftadan itibaren: Birincil Kelimeler seanslarınıza başlayın ve onları günde birkaç kez kullanın. Uyarım seanslarınızda birkaç hafta boyunca temel Birincil Kelimeler’i uygulayın. Daha sonra, diğer Birincil Kelimeler’i ekleyerek doğuma kadar pratik yapmaya devam edebilirsiniz.

  4. Birkaç hafta boyunca Birincil Kelimeler’i kullandıktan sonra, ana karnı hikayeleri ve melodileri eklemeye başlayın.

Bu zamana kadar olan süreçte iyi bir öğrenim seansı rutini geliştirmeye aşinalık olursunuz. Bazı durumlarda, doğmamış bebeğinizin daha çok tercih ediyor gibi göründüğü etkinlik ve alıştırmalar olduğunu keşfedersiniz. Dikkatinizi bebeğinize vermeye devam etmeniz ve alıştırmalardan keyif almanız önemlidir. Etkinlikleri yaparken acele etmeniz veya dikkatinizin dağınık olması yerine seansı atlamak daha iyidir. Eğlenceli olmaları ve çok zaman almamaları açısından seanslarda değişiklikler yapmaya özen gösterdik.

Üçüncü Safha Alıştırmaları (Dikkat Aralığı ve Dış Dünya İçin Kelimeler Oluşturma)

28 Haftadan Doğuma

Bebeğinizin daha az etkin olduğunu düşündüğünüz zamanlarda ya da doğumdan sonra olumlu bir uyku düzeni geliştirmesi için saat 21:00 veya 22:00 sularında, günde normal iki seansa 10 dakikalık bir müzik seansı eklemek isteyebilirsiniz. Ekler B bölümündeki seçme müziklerden bazılarını kullanın. Müzik seansları süresince sizin de biraz dinlenmeniz önemlidir. Müzik seansı, el ısıtma ve stresi serbest bırakma alıştırmalarını pratik yapmak için çok uygun bir zamandır.

  1. Birincil Kelimeler, ana karnı melodileri ve şarkılarla devam edin

  2. 28. Hafta – Ksilofon Oyunu

  3. 30. Hafta – Rakam Alıştırmaları ön-farkındalığı

  4. 31. Hafta – Bebek Konuşması

  5. 32. Hafta – İkincil Kelimeler

Yaklaşık bir haftalık pratik sonrası seansa yeni bir ders ekleyin. Daha sonraki bu dersler yaklaşık 10 dakika sürer. Her seansta her etkinliği yapma zorunluluğunuz yoktur. Doğmamış bebeğinizin öğretmeni olarak, alıştırmaları çeşitlendirebilir ve bebeğinizin o andaki etkinliğine, sizin o anda nasıl hissettiğinize ve kimden yardım aldığınıza göre seçim yapabilirsiniz.

Bebek-Odaklı Doğuma Hazırlık, Bebeğinizi Hastaneden Eve Getirme ve Ona Yeni Evini Tanıtma

35 Haftadan Doğuma

Doğum hazırlıklarınızı gözden geçirmeye hamileliğinizin 9. ayı itibariyle başlayın.

Her gün iki ila üç öğrenim seansı ile devam edin. Mümkünse her şeyi kendi başınıza hazır etmek için acele etmeyin. Doğum Öncesi Sınıfı alıştırmalarını yaparak, bebeğinizin doğumundan sonra onunla tekrar tanışmak için ikinci bir şansınız olacağının büyük olasılıkla farkına varmışsınızdır. Dolayısıyla neden acele edesiniz ki?

1 “Hamileliğin Farklı Evrelerinde Doğum Öncesi Sınıfı Öğrenim Seansları Örnekleri” yorumu;

Çocuğunuzun Beslenme Alışkanlıklarına Dair Yapabileceğiniz 10 Büyük Hata · 5 Ocak 2015 at 15:56

[…] iyi beslenmesini sağlamak için yapabileceğiniz en önemli şey onlara iyi örnek olmak, yani doğru beslenmek. Besleyici değeri yüksek gıdalarla beslenen ebeveynler […]

Yoruma kapalı.

Size Özel Ürünler Tümünü Görüntüle

İlgili Makaleler

Hamilelik

İkincil Kelime Listesi

İkincil Kelime Listesi Bebeğiniz bu zamana dek yaptığınız çalışmalardan kelimelerin kendi dünyasında önemli olduğunu ve kelimelerin anlamları olduğunu öğrenmiş bulunmaktadır. Hamileliğinizin son ayında (veya son üç haftasında), İkincil Kelime Listesi kelimelerini kullanarak bebeğin dış dünyaya Devamını oku…

Hamilelik

Egzersiz Evde Tek Başına Yapılmaz!

Anne adayları için egzersizin yararları bilimsel bir gerçek ancak egzersizlerin fizyoterapist tarafından hazırlanacak bir programla yapılması çok önemli. Bazı anne adayları birkaç ders eğitim alıp devamını evde tek başına yapması hem kendi hem de bebeklerinin Devamını oku…

Hamilelik Faydalı Bilgiler

Hamilelikte Pilates Yapılabilir Mi?

Spor sağlıklı bir yaşam için önemli bir faktör. Hamilelik döneminde yoga, pilates, spor, yüzme gibi pek çok spor dalını yapmanın, anne adayının hem fiziksel hem de ruhsal olarak kendini daha iyi hissetmesi için önemli olduğu Devamını oku…

Alışveriş Sepetiniz
Sepetinizde henüz ürün yok!
iKupon Kodu Kullanmak için için sepet ya da ödeme sayfasına devam ediniz!
Alışverişe Devam Et
Sepetim
0