Doğum Sonrası Depresyonu

Yazar: Sevgili Bebek -

Tahmini Okuma Süresi: 8 Dakika 8 Saniye
Doğum Sonrası Depresyonu

Soru:

Bebeğimi dünyaya getirdikten sonra “doğum sonrası hüzün” yaşamanın doğal olduğunu biliyorum, ama bebeğim artık 6 haftalık oldu ve ben bu süre sonunda herşey harika olacak, bebeğimle aşk yaşayacağız diye bekliyordum, ama olmadı. Ayrıca bebeğimi doğurduktan sonra, anneliği hislerim ve güdülerimle rahatlıkla yapabilirim diye düşünüyordum, hiç de öyle olmuyormuş!!! Bebeğim uyuduğunda bile uyku uyuyamıyorum. İçimde bir boşluk hissediyorum, benliğimi kaybetmiş gibiyim. Bazen saatlerce ağlayabilirim; bazen, sürekli patlamaya hazırım ve sinirliyim. Yaşamım bundan sonra sanki hep böyle olacak gibi geliyor ve bazen içimden kaçıp gitmek geliyor. Niye bu kadar kötü bir anneyim?

Cevap:

Bilgi edinin:

 

Doğum Sonrası Depresyonu ve Hissettirdikleri

Kötü bir anne değilsiniz!Kötü bir anne olduğunuz için bunları yaşamıyorsunuz! Doğum sonrası depresyon olarak bilinen ve tedavisi edilebilir bir durumdan muzdaripsiniz. Annelerin %80’i geçici ve hafif bir duygudurumu olan doğum sonrası hüzün yaşayabiliyorken,kadınların yaklaşık %15’i ise sizin de yaşadığınız gibi daha zorlu bir reaksiyon veriyor. Doğum sonrası depresyon yaşıyor olmanız sizin yanlış birşey yaptığınız ya da sizde bir sorun olduğu anlamına gelmez. Bu durum tedavisi olan bir duygusal sorundur. Bu kederli halinize neden olan şeyleri öğrenir, profesyonel destek almaya başlarsanız, kendinizi tekrar bulacak ve bebeğinizin de daha çok keyfini çıkarmaya başlayacaksınız.

Doğum Sonrası Hüzün-

 

Doğum Sonrası İlk Hisler Nasıl Olur

Doğum sonrasında hissedeceğiniz ilk duygular büyük olasılıkla keyif ve bebeğinizi sevginizle sarıp sarmalamak olacaktır. Kısa bir süre sonra ise yaşamınızın en mutlu dönemlerinden biri olabilecek bu sürede, hissettiğiniz keyifli hal yerini huzursuzluk, kararsızlık, mutsuzluk, kaygı ve duygusal iniş çıkışlara bırakabilir. Kendinizi duygusal olarak dengesiz ve bebeğinize karşı olumsuz duygular hissederken yakalayabilirsiniz. Bu hislere anlam veremiyor olabilir, suçluluk da hissediyor olabilirsiniz. Merak etmeyin! Yalnız değilisniz! Kadınların %80’i sizin hissettiklerinizi hissediyor ve yaşıyor. “Doğum sonrası hüznü” olarak adlandırılan bu dönem, doğumdan sonra 5 (beşinci) günde en yüksek düzeyine ulaşır ve ondan sonra azalmaya başlar. Tamamen iyileşme ise iki hafta içinde tamamlanır.

İlk Yayın Tarihi: 30 Ocak 2014 @ 05:06

4 “Doğum Sonrası Depresyonu” yorumu;

Çağımızın Hastalığı: Depresyon · 15 Nisan 2015 at 20:57

[…] Depresyon toplumda en sık rastlanan ruhsal bozukluktur. Her on erkekten birisi ve her beş kadından birisi yaşamı boyunca bir kez depresyon geçirmektedir. […]

Ceninin Büyüme ve Gelişme Evreleri (31. Hafta) · 20 Ocak 2015 at 23:46

[…] daha da gelişmiştir, fakat hâlâ olgunlaşmalarını tamamlamamışlardır. Bu hafta doğum olursa, bebek en az 6 hafta yeni doğan yoğun bakım ünitesinde kalacak ve solunum için […]

Hamilelik Dönemi ve Eş İlişkisi · 9 Ocak 2015 at 21:40

[…] bir değişim dönemidir. Bu değişim annenin hamileliğini öğrendiği andan itibaren hem anne hem de baba adayı için başlayacaktır. Bu dönem, aileye yeni katılacak olan bireye ve çiftin […]

Yoruma kapalı.

Size Özel Ürünler Tümünü Görüntüle

İlgili Makaleler

Ebeveyn & Aile

Dünya Çocuk Hakları Gününde Ülkemizde Çocuk ve Bebek Hakları

Sevgili Ebeveynler, bugün tüm Dünya’da Çocuk Hakları Günü ve ben bugün sizlerle bu yazımda Türkiye’de çocuklarımızın ve bebeklerimizin durumuna ve uğradıkları haksızlıklara değinmek, sizlerle biraz olsun dertleşmek istiyorum. Gelin zor biliyorum ama önce ilk yaramıza Devamını oku…

Ebeveyn & Aile

Gelişimsel Geriliğin Nedeni Olarak Erken Evlilikler

Son yıllarda gündemimizden hiç düşmeyen konular arasında yer alan erken evlilikler ülkemizde mücadele edilmesi gereken alanlar arasında ilk sıralarda yer almaktadır. Araştırma sonuçlarına göre, Türkiye erken evlilikler bakımından Avrupa ülkeleri arasında Gürcistan’dan sonra %14 lük Devamını oku…

Ebeveyn & Aile

Ayrılık Anksiyetesi Nedir?

‘Bebeğimize de daha önce bakıcılar baktı fakat biz çıkarken onu hiç yadırgamadı. Ama şimdi işler değişti. Onun yanında olmamızı istiyor ve evden ayrılırken oldukça fazla ağlıyor’ . Bu pek çok anne babanın yaşadığı bir durum Devamını oku…

Alışveriş Sepetiniz
Sepetinizde henüz ürün yok!
iKupon Kodu Kullanmak için için sepet ya da ödeme sayfasına devam ediniz!
Alışverişe Devam Et
Sepetim
0