Bebeğiniz Doğdu ve Eve Geldiniz, Ya Sonrası?

Yazar: Sevgili Bebek -

Tahmini Okuma Süresi: 1 Dakika 23 Saniye
Bebeğiniz Doğdu ve Eve Geldiniz, Ya Sonrası?
Evet, o muhteşem anı yaşadınız ve bebeğiniz bu dünyaya gözlerini sağ salim açtı .Sonunda hastaneden taburcu da oldunuz ve minnacık yavrunuz kucağınızda evinize ilk adımınızı attınız!
Bilmeniz gereken en önemli gerçek, bebeklerin 9 ay 10 gün birlikte tek vücut oldukları varlık olan anne ile doğumdan sonra da en azından ilk 3 ay süresince aynı yoğunlukta bir ilişki bekledikleridir.
Oysa çiçeği burnunda anne için durum farklıdır. Sürekli ya altı temizlenecek ya da doyurulması gereken veya gaz sancıları içinde ağlayan bu küçücük varlığı hem canından çok sever, hem de öte yanda kendini tamamen esarette hisseder. Artık saçını taramaya zaman bulamayan genç anne bebeği yokken var olan hayatını bu yeni bebekli dünyasına nasıl entegre edebileceğini karar kara düşünüp durur.
“Aman Tanrım!”  Yeni doğan döneminde anneler çoğunlukla  içlerinden de olsa “Hamilelik meğer ne rahattı!” derler. Bu nedenle muhtemelen siz de bu gruba dahil annelerdenseniz rahat olmanızı salık veririz.
Her yeni anneye öncelikle “Panik yok!” sözcüğünü tam anlamıyla içselleştirmesini öneriyoruz, çünkü panik duygusu beraberinde endişeyi ve bu endişeden doğan tedirginlik de, yanlış yapma olasılığını yükseltir.
Ağlayan bebeğinizi kucağınızda sakinleştirmenin en güvenilir ve doğru yolu öncesinde kendinizi sakinleştirmekten geçer .
Bilimsel olarak kanıtlanmış bir gerçek ise ağlayan bebeği karşısında çaresiz kalan stres içindeki genç annelerin bebeklerinin her zaman akranlarına oranla daha zor sakinleşebilmeleridir.
Anneliğin onda dokuzunun her türlü durum ve ortamda sevgi dolu ama sakin kalmak olduğunu vurguluyoruz .
Yenidoğan döneminde belki de en etkin kullanacağınız araçlardan biri de bebek ajandanız olacaktır.Kalınca büyük boy bir defter edinerek  her gün belli başlı notları almanızda büyük yarar var. Gerek yaşadığınız olağan dışı olguları not düşerek (Örneğin: 2 gündür kaka yapmadı!) gerekse  rutinlerinizi kısa notlar halinde tutarak  bebeğinizin gelişimini rahatlıkla takip edebileceğiniz böyle bir ajanda uzman kontrollerinde de size çok büyük yarar sağlayacaktır.
559495_249592841884440_1697697140_n sarmala
İlk 3 ay için ev işleri konusunda eş dost arkadaş ve dahi maddi imkanınız varsa profesyonel yardım almanızda yarar vardır. Böylece bebek birincil işiniz haline gelecektir. Lütfen eşinizi bu yeni dünyanın dışında tutmayın! Onun yardımına ve desteğine en çok ihtiyacınız olan dönemdir ilk 3 ay…
Bebeği bu dünyaya adapte etmek yalnız annenin değil ebeveynlerin her ikisinin de görevi olmalıdır ve babaların, işin en başında bu sorumluluğu üstlenmedikleri zaman daha sonrasında üstlenmeleri giderek daha zor olmaktadır .
Özellikle bebeğinizin gece vardiyasında eşler arasında uyku gibi konularda düzenli bir iş bölümü yapılırsa, bu tüm taraflar için en olumlu sonucu vermektedir. Babalar işten eve geldiklerinde yorgunluktan bitap düşmüş bir anne ile karşılaşmaktan ancak böyle bir çözümle kurtulabileceklerini bilmeliler.

İlk Yayın Tarihi: 9 Aralık 2014 @ 13:40

8 “Bebeğiniz Doğdu ve Eve Geldiniz, Ya Sonrası?” yorumu;

Hamilelikte Ağız ve Diş Sağlığı · 8 Nisan 2015 at 17:33

[…] gerekiyor. Ağız ve diş sağlığı genel sağlığımızı da etkilemektedir. Bu yüzden hem bebeğin sağlığını korumak hem de anneye konforlu bir hamilelik süreci yaşatma adına hamilelik […]

Doğum öncesi uyarılan bebekler daha mı akıllı olur? · 26 Mart 2015 at 14:47

[…] Bebeğiniz Doğdu Ve Eve Geldiniz Ya Sonrası? […]

Doğmamış çocuğum gerçekten öğrenebilir mi? · 1 Şubat 2015 at 15:15

[…] işiniz bebeğin ilgisini çekmektir. Bunu yaparken, otoyol yakınlarında yaşayan insanların yoldan geçen araba […]

Beslenme Alışkanlığı Nasıl Kazandırılır? | Çocuk Gelişimi · 22 Ocak 2015 at 00:04

[…] edilen yemekler annenin hem vicdanen azap duymasına hem de çocuğun gelişimiyle ilgili yaşanan endişelere neden olur. Ama acaba çocuklarda yemek düzenine geçmek bu kadar zor mudur? Ya da çocuklarda […]

Ceninin Büyüme ve Gelişme Evreleri (32. Hafta) · 21 Ocak 2015 at 17:02

[…] gelişen ve bebeğin tüm cildini örten “lanugo” adlı ince tüyler dökülmeye başlar. Doğuma kadar bu dökülme sürecek, bebek doğduğunda belki ancak omuzlarında ve sırtında bu tüylerin […]

Ceninin Büyüme ve Gelişme Evreleri (9. Hafta) · 18 Ocak 2015 at 20:30

[…] 2,5 cm boyuna ulaşmış olan bebeğin şekli, insana benzemektedir. Omurganın devamındaki embriyoya özgü kuyruk uzantısı […]

Bebeğinizle İlk İletişim Alıştırmaları · 15 Ocak 2015 at 16:35

[…] da ritimlerin varlığını keşfeder. Ayrıca, bu alıştırma bebeğinize rahim dışındaki dünyaya dair bir şeyler öğretmenin ilk […]

Temel tarifler · 4 Ocak 2015 at 18:43

[…] büyük ve kalın tabanlı bir tencereye koyun. Sebzeleri irice doğrayın, otlar ve karabiber taneleri ile birlikte tencereye ilave edin. Suyu ekleyin ve kaynatın, yüzey çökeltilerini delikli bir […]

Yoruma kapalı.

Size Özel Ürünler Tümünü Görüntüle

İlgili Makaleler

Ebeveyn & Aile

Çocuklarım olmasa bir an bile katlanmazdım!

  Bazı cümleler vardır, zaman zaman herkes söyler veya herkes işitir; ama bu cümleleri en fazla terapistler işitir. Başlıkta kullandığım cümle de işte bu cümlelerden bir tanesidir. Evliliğinde istediğini bulamayan, hayal kırıklığına uğrayan ama bir Devamını oku…

Ebeveyn & Aile

Dünya Çocuk Hakları Gününde Ülkemizde Çocuk ve Bebek Hakları

Sevgili Ebeveynler, bugün tüm Dünya’da Çocuk Hakları Günü ve ben bugün sizlerle bu yazımda Türkiye’de çocuklarımızın ve bebeklerimizin durumuna ve uğradıkları haksızlıklara değinmek, sizlerle biraz olsun dertleşmek istiyorum. Gelin zor biliyorum ama önce ilk yaramıza Devamını oku…

Ebeveyn & Aile

Gelişimsel Geriliğin Nedeni Olarak Erken Evlilikler

Son yıllarda gündemimizden hiç düşmeyen konular arasında yer alan erken evlilikler ülkemizde mücadele edilmesi gereken alanlar arasında ilk sıralarda yer almaktadır. Araştırma sonuçlarına göre, Türkiye erken evlilikler bakımından Avrupa ülkeleri arasında Gürcistan’dan sonra %14 lük Devamını oku…

Alışveriş Sepetiniz
Sepetinizde henüz ürün yok!
iKupon Kodu Kullanmak için için sepet ya da ödeme sayfasına devam ediniz!
Alışverişe Devam Et
Sepetim
0