Sağlıklı Bebek Beslenmesinde Alternatif Yöntemler

Yazar: Sevgili Bebek -

Tahmini Okuma Süresi: 1 Dakika 26 Saniye
Sağlıklı Bebek Beslenmesinde Alternatif Yöntemler

Bebekler ve küçük çocuklar için sağlıklı beslenme denildiğinde akla bolca meyve sebze ve diğer “sağlıklı” olarak düşünülen gıdalar gelir. Her ne kadar meyve ve sebze tüketimi son derece yararlı olsa da, bebek ve küçük çocuk beslenmesini sağlıklı olarak nitelendirmek için yeterli veya mutlaka gerekli değildir. İşte bebek beslenmesinde unutulan noktalar ve sağlıklı beslenme için alternatif yöntemler:

1. Sağlıklı yağlar bebeğinizin diyetinde çok önemli bir yer tutar.

Pek çok kaynak yağları sağlıksız veya şişmanlatıcı olarak göstermektedir. Bu düşünce çok yanlış olmakla beraber, bebeğinizin sağlığı için de son derece olumsuzdur. Bebeğinizin özellikle beyin gelişimi için önemli miktarda yağ tüketmesi gerekmektedir.

Omega-3 yağ asidi bebeğinizin beyin gelişimi için son derece önemli olan bir maddedir. Maalesef bu madde bebeklerin pek de hoşlanmama ihtimali olan somon, morina vb. balıklarda yoğun olarak bulunmaktadır.

Bununla beraber bebeğinizin balıktan hoşlanmaması Omega-3 alımına engel değildir. Avokado ve bademde de önemli miktarda bulunan Omega-3’ü bebeğinizin diyetine avokadolu pürelerle veya pürelerinize badem unu karıştırarak ekleyebilirsiniz.

2. Bildiğiniz protein kaynaklarını unutun.

Bebeklerin katı gıdalara geçişinde yaşanan, et, balık veya tavuk ile ilgili travmatik deneyimler (yeterince pişmemiş olması vb.) bebeğin bu gıdalardan hoşlanmamasına neden olabilir. Bu durum tabii ki bebeğinizin yeterince protein almasının önünde bir engel oluşturmayacaktır.

1 yaşından büyük bebekler için önemli bir protein kaynağı da peynirdir. Özellikle keskin tat içermeyen kaşar, köy peyniri, dil peyniri gibi alternatifler hem bebeğinizin elle yiyebileceği, hem de protein ihtiyacının önemli bir miktarını karşılayabilecek gıdalardır.

Et, balık veya tavuk tatlarından hoşlanmayan bebeğe, soya bazlı ürünler de tanıştırılabilir. Özellikle tofu pek çok yemek içerisinde protein kaynağı olabilecek, genelde hafif ve nötr bir tadı olan önemli bir protein alternatifidir.

Bebeğinizin bolca bakliyat tüketmesini sağlamak da protein ihtiyacına destek olabilecek bir çözümdür.

3. Soslar, soslar, soslar

Sos deyince aklınıza ağır, kremalı soslar geliyorsa sos kavramını yeniden düşünmenizde fayda var. Bebeğinizin sağlıklı beslenmesinde türlü sosları son derece aktif bir biçimde kullanabilirsiniz. Özellikle yemek seçen, sadece belli yemekleri tüketmekten hoşlanan bebekler ve küçük çocuklar için sos kullanımı gerekli vitamin ve mineralleri almaları için önemli bir opsiyon olabilir.

Yapacağınız sosların hammaddelerinden en dikkat çekeni gene avokado olacaktır. Avokado, kremamsı dokusuyla sosunuza kıvam vermekle kalmayacak, içerdiği çok çeşitli vitamin ve mineral ile bebeğinizin beslenmesini de dengeleyecektir. Bizce bir sonraki makarna yapışınızda, domates sosunuzu bir de avokadolu deneyin!

Sos kullanımı aynı zamanda bebeğinizi baharatlarla tanıştırmak açısından da son derece önemlidir. Diyelim bebeğinizin eliyle yemesi için ona biraz sebze haşladınız. Bebeğinizin söz konusu sebzeleri bandırabileceği domatesli ve tatlı toz kırmızı biberli bir sos hazırlamak hem tadının çok hoşuna gitmediği sebzeleri de tüketmesini sağlayacak, hem de onun tatlı toz kırmızı biber tadıyla tanışmasını sağlayacaktır.

Size Özel Ürünler Tümünü Görüntüle

İlgili Makaleler

Genel Sağlık

Burun Kanamalarında Ne Yapılmalı?

Burun kanadığı zaman çoğu kişi yanlış hareket etmektedir. Çocuğun burnu kanadığında bir yere uzandırmak veya başı geriye doğru eğmek yanlıştır. Çocukluk çağında sıkça rastlanan bu problem sırasında yapılması gerekenler hakkında Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Devamını oku…

Genel Sağlık

Bebeklerde Göz Yaşarması

Gözü nemlendiren gözyaşı sıvısı, gözün iç kısmında bulunan küçük kanalcıklardan buruna doğru ilerler. Bu küçük kanallarının, çoğunlukla gözyaşı kesesinin alt kısmında tıkanması sonucu hastalık oluşur. Gözyaşı kanalı tıkanıklığı en çok bir yaş civarındaki bebeklerde, orta Devamını oku…

Genel Sağlık

Bebeklerde Diş Çıkarma Ağrısı: Yapılması Gerekenler

Göz yaşları akmaya başladığında pek çok anne bebeğinin diş çıkarma ağrısını dindirmek için elinden gelen her şeyi yapmaya hazırdır. Bebekten bebeğe farklılık göstermekle birlikte, ortalama 6 aylıkken başlayıp aylarca süren bu dönemde, bebekler mümkün olduğunca doğal Devamını oku…

Alışveriş Sepetiniz
Sepetinizde henüz ürün yok!
iKupon Kodu Kullanmak için için sepet ya da ödeme sayfasına devam ediniz!
Alışverişe Devam Et
Sepetim
0