2-3 Yaş Çocuklar İçin Dil Gelişim Aktiviteleri

Yazar: Sevgili Bebek -

Tahmini Okuma Süresi: 1 Dakika 20 Saniye
2-3 Yaş Çocuklar İçin Dil Gelişim Aktiviteleri

Çocuğunuz 2-3 yaş aralığına geldiğinde, artık daha güçlü, daha dengeli, daha fazla kelime biliyor. Kelime dağarcığı 150- 200’e kadar ulaştı. Aslında çocuğunuz bu yaşlardayken 200 kelimeden çok daha fazlasını bilebilir, söylediklerinizi anlayabilir. Ancak sözlü olarak ifade etmeye geldiğinde bu kelimelerin hepsini kullanamaz. Bu yaşta çocuğunuz kelimeleri 2’li ve 3’lü bir arada kullanmaya başlayabilir. 3 yaşından sonra ise, daha uzun cümleler kurmaya başlar.

Dilerseniz, 0-1 Yaş Aralığındaki Çocuklar İçin Dil Gelişim Aktiviteleri ve 1-2 Yaş Çocuklar İçin Dil Gelişim Aktiviteleri yazılarımızı da inceleyebilirsiniz.

2-3 yaş aralığındaki çocuğunuzla birlikte dil gelişimine katkıda bulunmak için yapabileceğiniz aktiviteleri sizler için derledik;

Öncelikle ilk olarak yine kitap okumanızın öneminden bahsederek başlamak gerekir. Çocuğunuza henüz birkaç aylıkken kitap okumaya başlamalı ve bunu bir rutin haline getirerek devam etmelisiniz. Kitap okumanın çocuğunuz için ne kadar önemli olduğunu Çocuğunuza Neden Kitap Okumalısınız isimli makalemizden de inceleyebilirsiniz. Çocuğunuzla birlikte kitap okumayı gün içerisinde istediğiniz saatlerde, gece yatmadan önce rutin haline getirmeniz gelecekte de çocuğunuza kitap okuma alışkanlığı kazandırabilmek için çok önemlidir. 2-3 yaş aralığına geldiğinizde artık kitaptaki karakterler, resimler hakkında birlikte yorumlar yapabilirsiniz. Çocuğunuza kitaptaki çocuğun yerinde olsaydı ne yapacağını, hikayenin geriye kalan kısmının nasıl gelişeceğini vb. sorular sorabilirsiniz.

Televizyonun çocuklar üzerindeki olumsuz etkileri hakkında mümkün olduğunca sık bahsediyoruz. Bu yüzden bebeğinizin doğumu itibariyle evde sürekli televizyonun açık olmamasına özen göstermelisiniz.

Çocuğunuzla birlikte oyuncak telefonlarla oyunlar oynayabilirsiniz. Sizinle veya büyükannesi gibi tanıdığı sevdiği kişilerle konuşuyormuş gibi oyunlar üretebilirsiniz.

Bu dönemde parmak kuklalar da çocuğunuz için oldukça faydalıdır. Oyuncak kuklalar hem çocuğunuzun dil gelişimine katkıda bulunur, hem de duygularını ifade etmesine yardımcı olur. Çocuklar duygularını her zaman açıklıkla dile getiremezler. Oyunlar duygularını dile getirmeleri için bir fırsat olabilir.

Bahçeden birlikte taş, yaprak, çiçek gibi şeyler toplayarak bunları albüm haline getirebilir, renkleri, boyutları, yüzeyleri hakkında konuşabilirsiniz.

Birlikte eski fotoğraf albümlerine bakabilirsiniz. Akrabalarınızın gençlik fotoğraflarını gösterebilir, diğer fotoğraflarda çocuğunuzun tanımasını isteyebilirsiniz. Bu fotoğrafların çekildiği yerler, fotoğraftaki kişiler hakkında sohbet edebilirsiniz.

Eğer gün içinde çalıştığınız için çocuğunuzun yanında olamıyorsanız, o gün neler yaptığınızı anlatabilirsiniz. Onun da kreşte veya evde bakıcısı ile neler yaptığını anlatmasını isteyebilir, böylece hem dil gelişimi için bir fırsat yaratmış hem de gün içinde memnun olmadığı, onu rahatsız eden şeylerin olup olmadığı hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Çocuğunuzun beyin gelişimi ilk 3 yıl içinde büyük ölçüde tamamlanmış olur. Bu yaş aralığına kadar çocuğunuzla birlikte mümkün olduğunca çeşitli şeyler deneyimlemeniz geleceğinde ona büyük fayda sağlar.

Size Özel Ürünler Tümünü Görüntüle

İlgili Makaleler

Zihinsel & Ruhsal Gelişim

Bebek Gelişiminde Teknolojinin Rolü

Hepimiz gelişen teknoloji ile beraber bebek ve bebek gelişimi için en iyisini yapmayı istiyor ve bu konuda bir emek sarf ediyoruz. Ayrıca hemen her bebek ve çocuk artık teknolojiye doğmakta ve teknolojiyle iç içe büyümektedir. Devamını oku…

Zihinsel & Ruhsal Gelişim

Çocuklarla Kaliteli Zaman Geçirmek

Çocuğuna yeterince ilgi ve sevgi gösteren ebeveynlerin aklını değişen yaşam koşullarımızla birlikte yeni bir soru daha kurcalıyor. Çocukla kaliteli zaman geçirmek… Ebeveyn olmak sürekli yeni bir şeyler araştırmayı ve öğrenmeyi de beraberinde getiriyor. Çocuğuyla ilgilenen, Devamını oku…

Zihinsel & Ruhsal Gelişim

Çocukların Beyin Gelişimini Etkileyen Faktörler

Bebeklerimizi yetiştirirken şunu unutmamak gerekir, bebek uyanık olduğu her an -belki uyurken de- sürekli bir şeyler öğrenir, bu sebeple onun beyin gelişimine yardımcı olmak bir iş gibi görülmemeli, bebeğinizle her an yaşayabileceğiniz mutlu anların bir parçası olmalıdır. Devamını oku…

Alışveriş Sepetiniz
Sepetinizde henüz ürün yok!
iKupon Kodu Kullanmak için için sepet ya da ödeme sayfasına devam ediniz!
Alışverişe Devam Et
Sepetim
0