/ 
 / 
Çocuk Gelişimi Hakkında Bir Test

Çocuk Gelişimi Hakkında Bir Test

Pediyatrik uzmanlar çocuk gelişimi hakkında bilgi sahibi olan ebeveynlerin çocuk yetiştirirken daha sakin ve soğukkanlı oldukları ve kolayca paniğe kapılmadıklarını söylüyorlar. 

Ebeveynlere Dip Notlar

Anne baba olmak zor iştir.

"Bilenle bilmeyen bir olur mu?" deyişinin de güzelce özetlediği gibi gerçekten bilgi kişiyi rahatlatır, daha doğru kararlar vermesini sağlayan temel unsur olur.

Aşağıdaki testimizi işte bu nedenle sizlere sunuyoruz. Ufak bir sınamaya razı iseniz buyrun. Cevaplarınızı bir kağıt kalem ile not almanız işinizi kolaylaştıracaktır.

1.Çocuklar ne zaman  yuvarlanmaya başlar?

A) 1 aylık

B) 2 aylık

C) 3 aylık

D) 5 aylık

2. Dişleri ilk olarak ne zaman çıkar?

A) 1-2 ay arası

B) 3-4 ay arası

C) 5-7 arası

D) 12 ay

3. Yardımsız oturmaya sıklıkla ne zaman başlarlar?

A) 7-8 aylık

B) 3-4 aylık

C) 2-3 aylık

D) 1- 2 aylık

4. Çocuk bir öfke nöbeti geçirdiğinde ne yapılmalıdır?

A) Davranışını yok saymak

B) Dikkatini başka yöne çökmek

C) Çatışmayı önlemek

D) Yukarıdakilerin hepsi

5. Bir bebek ağladığında en iyi yol:

A) Onu yok saymaktır

B) Bezini kontrol etmektir

C) Biberonunu vermektir

D) B ve C şıklarını birlikte denemektir

6. Yürümeye başlayan bir bebeği desteklemenin ve cesaretlendirmenin en iyi yolu

A) Onu bir yürütece koymaktır

B) Onu portatif bir oyun alanının içine koymaktır

C) Etraftaki engelleri kaldırıp ona güvenli bir alan oluşturmaktır

D) Onu mama sandalyesine oturtmaktır

7. Çocukları okumaya karşı cesaretlendirmenin en iyi yolu nedir?

A) Onlara günlük olarak bir şeyler okumak

B) Onlara pek çok kitap almak

C) Kitaplarla oyun oynamasına izin vermek

D) Onları her gün kütüphaneye götürmek

8. Çocuğa şarkı söylemek:

A) Onun müzikal becerilerini geliştirir

B) Yararsızdır

C) Dil becerilerini geliştirir

D) Hiçbiri





9. Çocuklarla oyun oynamak ve sanatsal aktiviteler yapmak:

A) Gelişimlerini destekler

B) Yararsızdır, çocuklar yalnız oynamalıdır.

C) Çocuklarla iletişim kurmanın ve onlara bir şey öğretmenin çok iyi bir yoludur.

D) A ve C şıkları.

10. Bir çocuk ödev yapmayı reddettiğinde ne yaparsınız?

A) Onun TV izlemesine izin veririm.

B) Ona ödevi yapması gerektiğini açıklarım.

C) Oyuncaklarıyla oynamasına izin veririm.

D) Ödevi yapması için şeker veririm.

11. Eğer bir çocuk yemek yemeyi reddederse ne yaparsınız?

A) Onu zorlarım.

B) Onu zorlamam.

C) Abur- cubur olsa bile, ne seviyorsa yediririm.

D) Yukarıdakilerin hiçbiri

12. Disiplin:

A) Cezalandırmadır

B) Kendini kontrol etme becerilerini öğretmedir

C) Sadece anne baba tarafından yapılmalıdır

D) Bir bakıcının sorumluluğu değildir.

13. Çocuklarla iletişim kurarken:

A) Onları eleştirmek gerekir

B) Onları dinlemek gerekir

C) Onlara saygı göstermek gerekir

D) B ve C şıkları

14. Hangisi doğrudur?

A) Çocuklar sadece anne babalarını örnek olarak görürler

B) Çocuklar aynı zamanda bakıcılarını da örnek olarak görürler.

C) Çocuklar sadece iyi davranışı örnek alır.

D) Çocuklar sadece kötü davranışı örnek alır.

15. Çocuklar TV izlerken ya da bilgisayar başındayken;

A) TV saatleri ve programlar sınırlandırılmış olmalıdır.

B) İstediklerini izlemeye izin verilebilir.

C) Çocuklar istedikleri kadar bilgisayar kullanabilirler.

D) Çocuklar TV ve bilgisayar alışkanlıklarını düzgün bir şekilde kazanamazlar.

16. Disiplin ne zaman işler?

A) Ebeveynler ve bakıcı anlaşıp, bütün ve tutarlı bir disiplin anlayışı oluşturduklarında

B) Ebeveyn ve bakıcı kendi metotlarını uyguladıklarında

C) Ebeveyn ve bakıcı çocukları eleştirdiğinde

D) Çocuklar cezalandırıldığında

17. Çocuklarla konuşurken doğru olan:

A) Çocuk sorun çıkardığında cezalandırıcı bir tutumda konuşmak

B) Çocuk yanlış yaptığında ona kötü bir şekilde söylenmek

C) Hiçbir şartta çocukla alay etmemek

D) Sabrınızın yok olması ve bağırmak





CEVAPLAR:

1D

2C

3A

4D

5D

6C

7A

8C

9D

10B

11B

12B

13D

14B

15A

16A

17C

İlgili Aramalar: Çocuk gelişimi, Çocuk gelişimi testi, Ebeveynlerin bilmesi gerekenler, Bebek ile ilgili bilinmesi gerekenler, Bebek gelişimi
Görüntüleme Sayısı: 44,401 Yayınlanma Tarihi: 11.11.2016
SevgiliBebek Sevgili Bebek

Yorum Yap

Sonraki Makale

Avokadolu Karpuz Püresi

Yaz aylarında karpuz tüketimi karpuzun içerdiği yüksek miktarda su oranıyla susuzluğa karşı iyi bir önlemdir.