Biberondan Bardağa Geçiş Süreci

Yazar: Sevgili Bebek -

Tahmini Okuma Süresi: 2 Dakika 11 Saniye
Biberondan Bardağa Geçiş Süreci

Yetişkin insanlar gibi bebekler de, alıştıkları rutin eylemlere ve cisimlere bağımlılık gösterirler. Bebekleri uzun süredir alıştıkları biberondan koparmak oldukça zor olur. Bu sebeple biberonu birden bire kesmek yerine kademeli olarak azaltmak daha doğru olur.

Biberon aslında sadece bebeklerin sevdiği ve kullanmayı bırakmak istemediği bir eşya değildir. Çoğu anneler de biberonu rahat olması, dökülme riski taşımaması açısından tercih ederler. Araştırmalar, bebeklerin büyük kısmının 1.5 yaşında hala biberon kullanmaya devam etmesinin, yalnızca bebeğin inadından kaynaklanmadığını, annelerin de biberonun rahatlığından vaz geçemedikleri için bu geçiş sürecini uzattığını gösteriyor.

Fakat unutmamak gerekir ki; bebek biberon kullanmaya ne kadar uzun süre devam ederse, ondan kopması da o kadar zorlu ve uzun bir süreç olur. Biberonun bebeklerde diş çürümesi gibi rahatsızlıklara sebep olabileceği göze alındığında, zamanı geldiğinde biberonu bırakmanın önemini göz ardı etmemek gerekir.

Peki biberonu bırakma zamanının geldiğini nerden bileceğiz?

Amerikan Pediatri Akademisi’ne göre bebeklerin bir çoğun 6-12 aylık dönemlerinde kapaklı bardak kullanmaya hazır olurlar ve 12 aylıkken biberonu tamamen bırakabilirler.

Kullanmaya başlamadan önce tanıştırın.

Kendi başına oturabilen, başını dik tutabilen ve kaşıkla yiyebilmek için ağzını açabilen bir bebek, bebek bardağı kullanmak için hazırdır. Bardağı kullanmadan önce boş haliyle bebeğinize verebilir, kullanımını bebeğinize gösterebilirsiniz. Hatta bebeğinizin ilgisini ve merakını uyandırmak için önünde bebek bardağı ile bir şeyler içebilirsiniz. Eğer kullandığınız bardağın kulpları varsa, kulplarından tutun ki bebeğiniz nasıl kullanması gerektiğini öğrensin.

Biberonu birden bire kesmek yerine kademeli geçiş yapın.

Bebeğinize bardağın amacını öğrendikten ve kullanabilmeye başladıktan sonra sabah sütünü biberonla vermek yerine, bebek bardağı ile verebilir, öğlen sütün miktarını azaltarak biberon kullanabilir, akşam sütünü tekrar bardakla verebilir ve gece sütünü miktarını azaltarak biberon ile verebilirsiniz.

Ayrıca ilk zamanlar bardağı tam doldurmak yerine içine birkaç yudum sıvı koyarak bebeğinize verirseniz ağzına birden bire sıvı dolmasından dolayı korkmasını ve bardaktan uzaklaşmasını engellemiş olursunuz.

Zamanla biberonla sadece su vermeniz, bardakla süt veya meyve suyu vermeniz bebeğinizin biberondan uzaklaşıp daha lezzetli içecekler içeren bardağa yönelmesine yardımcı olabilir.

Bebeğiniz bardağı kullandığında onu cesaretlendirmek için övmeniz, sevincinizi göstermeniz, onun bardağa daha kolay adapte olmasına yardımcı olur.

Size Özel Ürünler Tümünü Görüntüle

İlgili Makaleler

Zihinsel & Ruhsal Gelişim

Küçük Çocuğunuzun Takıntılarını Anlamak

Küçük çocukların eşyalara, karakterlere, giysilere ve kişilere takıntıları biz ebeveynlere çoğu zaman garip gelebilir. Sürekli belli bir kıyafeti giymek isteyen, gittiği her yere oyuncak hayvanını da götürmek isteyen bir küçük çocuk sahibi ebeveynler bu konuda endişelense Devamını oku…

Zihinsel & Ruhsal Gelişim

Bebek Gelişiminde Teknolojinin Rolü

Hepimiz gelişen teknoloji ile beraber bebek ve bebek gelişimi için en iyisini yapmayı istiyor ve bu konuda bir emek sarf ediyoruz. Ayrıca hemen her bebek ve çocuk artık teknolojiye doğmakta ve teknolojiyle iç içe büyümektedir. Devamını oku…

Zihinsel & Ruhsal Gelişim

Çocuklarla Kaliteli Zaman Geçirmek

Çocuğuna yeterince ilgi ve sevgi gösteren ebeveynlerin aklını değişen yaşam koşullarımızla birlikte yeni bir soru daha kurcalıyor. Çocukla kaliteli zaman geçirmek… Ebeveyn olmak sürekli yeni bir şeyler araştırmayı ve öğrenmeyi de beraberinde getiriyor. Çocuğuyla ilgilenen, Devamını oku…

Alışveriş Sepetiniz
Sepetinizde henüz ürün yok!
iKupon Kodu Kullanmak için için sepet ya da ödeme sayfasına devam ediniz!
Alışverişe Devam Et
Sepetim
0