/ 
 / 
'Bakıcı ve Ebeveyn' Testi

'Bakıcı ve Ebeveyn' Testi

Bakıcı ve Ebeveyn testimizi bebek bakıcı arayışınızda etkili bir araç olarak kullanabilirsiniz.

Büyükanne Mi Bakıcı Mı Yoksa Kreş Mi?

Bebeği dışarıdan birisinin bakması yerine aile içinden bebeğin tanıdığı birisinin bakması elbette daha uygun.

1. Başarılı bir ebeveyn-bakıcı ilişkisinin anahtarı:
A) Çocuklara iyi davranılması
B) Bakıcının ebeveynlere uyum sağlama kapasitesi
C) İletişim
D) Problemleri yok saymak

2. İletişimin yöntemleri şöyle olabilir:
A) Haftalık buluşmalar/toplantılar
B) Günlük konuşmalar/bilgi alışverişi
C) performans değerlendirmesi
D) hepsi

3. Çalıştığınız yerdeki anne, eve işten geç gelmekte bu da sizin canınızı sıkmaktadır. Bunu nasıl çözersiniz?
A) problemi yok sayarak
B) mesai sonrası işlerinizi tekrar düzenlemek
C) ebeveynlerle konuşmak
D) bakıcı arkadaşlarınızla bu durumu tartışın

4. Evden çalışan bir anneyle birlikte çalışıyorsunuz. Çocuk sizden ziyade anneyle vakit geçirmek istiyor.
A) sorunu görmezden gelin.
B) sizinle kalması için çocuğa bir kaç çikolata verin
C) anneyle bu problem hakkında konuşun
D) anneye ofiste çalışmasını söyleyin

5. Yazılı bakıcı iş sözleşmesi
A) Gerekli değildir
B) Bakıcıyı korumaz
C) Bir avukat tarafından hazırlanmalıdır
D) Bir belge halinde olmalıdır

6. İşvereniniz çocuk bakımları yöntemlerinizle ilgili bir sorun hakkında sizinle konuşmaktadır. Ne yaparsınız?
A) Savunmaya geçerim
B) Yansız olarak dinler ve problemi anlarım.
C) Hiçbir suçlamayı kabul etmem
D) Onların çocuk yetiştirme yöntemlerini eleştirmeye başlarım.

7. Çocukları disipline etmeyle ilgili olarak;
A) Anne babanın yöntemini uygulamak
B) Hırpalamak bir disiplin değildir ve kullanılmamalıdır
C) Anne babanın sizi bilgilendirdiğinin dışındaki disiplin yöntemlerini uygulamak
D) a ve b şıkları

8. Birlikte çalıştığınız ebeveynler son zamanlarda birbiriyle çok sık tartışıyorsa,
A) Çocuklar için iyi bir şekilde bakım sağlamaya devam etmek
B) onların sorunları çözmeye çalışmak
C) Diğer bakıcı arkadaşlarınızla bunun hakkında konuşmak
D) Akrabalarla konuşup onlara yardım edip edemeyeceğini öğrenebilirsiniz

9. Aile tarafından tahsis edilen bir arabayı kullanıyorsunuz. Aynı zamanda da, kendi şahsi gezilerin için de kullanıyorsun.
A) Kendi gezeceğin zamanlar için benzini kendin al
B) İş sözleşmesinde yer alan, araba kullanma kurallarını edin/öğren.
C) Arabayı temiz tut.
D) Hepsi.

10. Ebeveynler size sormadan ek iş/sorumluluk yüklüyorlar. Bu durumu nasıl halledersiniz?
A) Uygun bir konuşma şekliyle, bunun iş sözleşmesine aykırı olduğunu anlatmak.
B) Onlara ek sorumlulukların, önceden konuşulması ve bunun ek bir ücrete tabii olduğunu anlatmak.
C) Hİçbir şey söylemeden ekstra sorumlulukları almak.
D) a ve b şıkları.


EBEVEYN BAKICI TESTİ
1C 2D 3C 4C 5D 6B 7D 8A 9D 10D
 

Bakıcı Kılavuzu Bölüm 1
Bakıcı Kılavuzu (Bölüm 2)
Bakıcı Kılavuzu (Bölüm 3)
Bakıcı Kılavuzu (Bölüm 4)
Bakıcı Günlüğü
Bakıcı Değerlendirme Testi (GÜVENLİK)
Bakıcı Değerlendirme Testi (İLKYARDIM)
Görüntüleme Sayısı: 624 Yayınlanma Tarihi: 11.11.2016
SevgiliBebek Sevgili Bebek

Yorum Yap

Sonraki Makale

Bakıcı Günlüğü

Bebeğinize bakıcı tuttunuz, peki bakıcınızın günlük raporlar sunmasını ister misiniz?