/ 
 / 
Bakıcı Değerlendirme Testi (GÜVENLİK)

Bakıcı Değerlendirme Testi (GÜVENLİK)

Bakıcı tutmadan önce onu güvenlik testine tabi tutabilmeniz için bu formu bir yazıcıdan yazdırarak kullanabilirsiniz.

İdeal Bakıcı Nasıl Olmalıdır?

Çocuk bakımında ilk tercih en azından güvenli bağlanma döneminde çocuğa annenin bakmasıdır.

1. 12 aydan küçük bir çocuğun beşiği şunlara sahip olmalı.

A)Katı, sert bir yatak

B) Yastıklar

C) yumuşak bir yatak

D) battaniye ya da rahatlatıcı bir nesne

 
2.  Ani bebek ölümlerini engellemek için bebek uykuda hangi pozisyonda uyumalıdır

A)  Yüzü koyun

B) Sırt üstü

C) Yana dönük

D) Yukarıdakilerin hepsi

 
3.  Bir bebeği kısa bir uyku için hangi şekilde tutmak güvenlidir.

A) mindere koymak

B) su yatağına koymak

C) yetişkin yatağına koymak

D)  yukarıdakilerin hiçbiri

 
 4. Biberonu ısıtırken en iyi yol;

A) Mikrodalgada ısıtmak

B) Sıcak su dolu bir kaba biberonu koymak

C) Sıcaklığını kolunuzda test edip sonra beslemek

D) b ve c şıkları

 
5. Bebeği yıkarken;

A) Bebeği içine koymadan önce , dirseğinizle  suyun sıcaklığını test etmek

B) Bebeği banyoya götürmeden önce ihtiyacınız olan her şeyi erişebileceğiniz yerde tutmak

C) Bebeği asla yalnız bırakmamak

D) Hepsi

 
6.  Bebeği mama sandalyesine oturttuğunuzda;

A) Mama sandalyesini masadan , tezgahtan ya da duvardan uzak tutun; böylece onlardan güç alıp kendini itemez.

B) Kemerini sürekli bağlı tutun.

C) Mama sandalyesinde ayağa kalkmasına asla izin vermeyin.

D) Yukarıdakilerin hepsi.

 
7.  Bebek araba koltuğunda ne zaman öne doğru eğilebilir?

A) 6 aylık

B) 12 aylık ve 9 kiloyken

C) 12 aylık

D) 9 kiloyken

 
8. Araba koltuğu(bebek için) şu duruma kadar kullanılır:

A) 145 cm uzunluğunda

B) 8 yaşında

C) her iki seçenek de

D) 5 yaş

 
9.  3 yaşında çocuk şununla oynayamaz:

A)Bozuk para

B)  Şişirilmemiş ya da patlak balon

C) Ufak parçalı oyuncaklar

D) Yukarıdakilerin hepsi

 
10. Bir çocuk ne zaman arabanın ön koltuğunda seyahat edebilir?

A) 12 yaş

B) 10 yaş

C) 8 yaş

D) 6 yaş

 
11. Bisiklet kaskı ne zaman takılmalıdır?

A) bisiklet yolunda sürerken

B) Caddede sürerken

C) Her yaşta

D) Hepsi

 
12. Aşağıdakilerin hangi koşulda çocuk yetişkin havuzuna girebilir?

A) yüzme biliyorsa

B) Cankurtaran varsa

C) Havuzun boğulma riski olmayan bölgesinde ise

D) Hiçbiri

 
13.Bebeğin bezi değiştirilirken  olması gerekenler:

A) bebeği hiçbir zaman yalnız bırakmamalı

B) Bebeğin bez değiştirilen yere sabitleme

C) Altını değiştirmeden önce ihtiyacınız olan şeyleri yanınıza alma

D) Hepsi

 
14. Boğulmayı önlemek için:

A) yiyecekleri oldukça ufaltma

B) Bebeği yer fıstığı, sert şekerler veya kocaman üzüm gibi yiyeceklerle beslememek

C) Yemek yerken oynamasına ya da koşmasına izin vermeme

D) Hepsi

 
15. Arabada iki çocuk var ve marketten süt almanız gerekiyor,

A) eğer yedi yaşın üzerindeyse bekleyebilirler

B) Çocukları tek başına bırakmamalı ve yanınıza almalısınız

C) Eğer çok sıcak/soğuk değil ise arabada bekleyebilirler

D) Eğer büyük çocuk 8 yaşın üstündeyse ondan küçük çocuğa bakmasını isteyebilirsiniz

 
16.Küçük bir bebeğe ve 6 yaşında bir çocuk bakıyorsunuz, bebek olan uyurken büyük olan dışarı çıkmak ve oynamak istedi.

A) onun dışarı çıkmasına izin verip bebekle evde kalın

B) Bebeği bırakın ve büyük olana göz kulak olun

C) Bebek uyurken neden evden ayrılamayacağınızı ona açıklayın ve onu dışarda yalnız bırakamayacağınızı söyleyin

D) Bir komşudan göz kulak olması için ricada bulunun

 
17. Bebek arabada ve siz de arabayı sürüyorsunuz, oyuncağını düşürdü ve sesli bir şekilde ağlamaya başladı. Ne yapardınız?

A) arabayı güvenli bir şekilde kenara çekin ve oyuncağı alın

B) Sürmeye devam edin ve ağlamasını görmezden gelin

C) Müziğin sesini açın ve böylece ağlamasıyla dikkatiniz bozulmaz

D) Trafik ışığı yandığında hızlıca arkanıza dönün ve yerden oyuncağı alın

 
GÜVENLİK TESTİ cevaplar

1A 2C 3D 4D 5D 6D 7B 8C 9D 10A 11D 12D 13D 14D 15B 16C 17A

Formu indirmek için tıklayınız



 
Bakıcı Kılavuzu Bölüm 1
Bakıcı Kılavuzu (Bölüm 2)
Bakıcı Kılavuzu (Bölüm 3)
Bakıcı Kılavuzu (Bölüm 4)
Bakıcı Günlüğü
‘Bakıcı ve Ebeveyn’ Testi
Bakıcı Değerlendirme Testi (İLKYARDIM)
Görüntüleme Sayısı: 607 Yayınlanma Tarihi: 11.11.2016
SevgiliBebek Sevgili Bebek

Yorum Yap

Sonraki Makale

Oyuncak Basketi

Bir takım nesneleri, sepetten çıkartmak ve tekrar sepete atmak, bebeklerin sevdiği bir aktivitedir.