/ 
 / 
Bakıcı Değerlendirme Testi (İLKYARDIM)

Bakıcı Değerlendirme Testi (İLKYARDIM)

Bakıcı tutmadan önce onun ilkyardım bilgilerini sınamak için bu formu yazıcıdan çıktı alarak kullanabilirsiniz.

Büyükanne Mi Bakıcı Mı Yoksa Kreş Mi?

Bebeği dışarıdan birisinin bakması yerine aile içinden bebeğin tanıdığı birisinin bakması elbette daha uygun.

ACİL DURUM, İLKYARDIM VE SUNİ TENEFFÜS

 

1. Sağlıkla ilgili acil bir durumda nereyi ararsınız?
A) 155- Polis İmdat
B) 112- Ambulans
C) 110- Yangın İhbar
D) Anne -babanın numarası

 

2. Tıkanma- boğulma tehlikesi (bir gıda nedeniyle) yaşayan bir bebekse yapman gereken:
A) Anne babayı aramak
B) Heimlich manevrası tekniğini kullanmak
C) Bebeği hastaneye yollamak
D) Bebeği yüzü aşağı bakacak şekilde yatırmak, başını ve omuzlarını desteklemek, kürek kemikleri arasına beş kez sert bir şekilde vurmak

 

3. Bir yangın durumunda, ilk olarak şunu yapmalısınız:
A) Yangın söndürücüyü bulmaya çalışıp yangını söndürmek
B) Çocukları bir araya toplayıp evden ayrılmak ve 110- Yangın İhbar'ı aramak
C) Anne babayı aramak
D) Sadece 110 Yangın İhbarı aramak

 

4. Suni tenefüsün temel yaklaşımı nedir?
A) hava yolu- nefes verme- dolaşım
B) hava yolu- nefes verme- soğutma
C) harekete geçmek- kan- 112 yi aramak
D) hava yolu-kan - yaralar

 

5. Bir ilk yardım çantasında neler olmalı?
A) steril gazlı bez ve yara bantları
B) çocuk bezi/ped
C) yiyecek
D) sıvı içecek

 

6. Sizin bakımınızda olan bir çocuk, düşüp kafasını çarptı. Nefes alıp veriyor fakat bilinci bulanık. Ne yapılabilir?
A) 112 yi aramak
B) Anne babasını aramak
C) Doktoru aramak
D) Bekle ve bilinci yerine geliyor mu diye takip et.

 

7. Tıkanma- boğulma tehlikesi (bir gıda nedeniyle) yaşayan bir çocuksa yapman gereken:
A) Hastaneye götürmek
B) Heimlich manevrasını yapmak
C) Anne babasını aramak
D) Ağızdan ağıza nefes vermek

 

8. Bir çocuğun burnu kanıyorsa, ilk yapılacak şey:
A) kafasını arkaya doğru eğmek
B) hastaneye götürmek
C) 112 yi aramak
D) öne doğru eğip, kanama durana kadar burnundan sıkmak

 

9.Ufak yanıklar için en iyisi:
Yanan yerin üzerine diş macunu sürmek
Üstüne buz koymak
C) Üstüne soğuk su dökmek
D) Hiçbir şey yapmamak

 

10. Bir çocuk parmağını kesti ve çok kanıyor. Yapılacak en iyi şey:
A) 112 yi aramak
B) Yaranın üzerine buz koymak
C) Elini kalbinin altına koymak
D) Temiz bir gazlı bezi kesiğin üstüne koymak ve bastırmak
ACİL DURUM TESTİ ŞIKLARI

1B 2D 3B 4A 5A 6A 7B 8D 9C 10D

 

 

Formu indirmek için tıklayınız


 

 
Bakıcı Kılavuzu Bölüm 1
Bakıcı Kılavuzu (Bölüm 2)
Bakıcı Kılavuzu (Bölüm 3)
Bakıcı Kılavuzu (Bölüm 4)
Bakıcı Günlüğü
‘Bakıcı ve Ebeveyn’ Testi
Bakıcı Değerlendirme Testi (GÜVENLİK)
Görüntüleme Sayısı: 580 Yayınlanma Tarihi: 11.11.2016
SevgiliBebek Sevgili Bebek

Yorum Yap

Sonraki Makale

Bakıcı Değerlendirme Testi (GÜVENLİK)

Bakıcı tutmadan önce onu güvenlik testine tabi tutabilmeniz için bu formu bir yazıcıdan yazdırarak kullanabilirsiniz.