Yeni Gıdalara Başlarken

Yazar: Sevgili Bebek -

Tahmini Okuma Süresi: 1 Dakika 18 Saniye
Yeni Gıdalara Başlarken

Bebek yemeklerini bazen alışılan tarzın dışında besinlerle renklendirmek gerekir. Bu bebeğinizin hoşuna gidecektir. Ancak bebeklerde yeni gıdalara başlarken bazı konulara dikkat etmeniz gerekir.

Bebeğinize yeni gıdalar vermek, hem bebeğin yediği yemeklerin besin değerini arttırır hem de yemek zamanını ikiniz için de daha neşeli hâle getirir. Ancak, bu dönemde, bebeğinizi birçok yeni lezzetli gıda ile tanıştırırken aceleci davranmamalısınız. Şüpheniz olmasın ki, bebeğiniz, zaten yakın zamanda aile ile beraber sofrada yemek yiyebilecek duruma gelecektir. Şimdilik, yavaş ve sabırlı bir yaklaşım izlemeniz bebeğinizin yararına olacaktır.

Tavsiyeler

Bebeğinizin yeni gıdalar denemesini sağlamak, bazen bir mücadeleye dönüşür. Aşağıdaki tavsiyeler bunu iki taraf için de daha kolay bir süreç hâline getirecektir:

  • Her seferinde, yalnızca bir yeni gıda verin. Böylece, bebeğiniz, herhangi bir reaksiyon gösterirse sebebini anlamanız kolay olacaktır.
  • Bebeklerin tat alma duyularının yetişkinlere göre daha kuvvetli olduğunu dikkate alarak, aşırı baharatlı ürünler vermekten kaçının.
  • Verdiğiniz gıdanın oda sıcaklığına göre fazla yüksek olmamasına dikkat edin! Çok sıcak olmadığından emin olun.
  • Bebeğinizi yeni bir gıda ile tanıştırırken, öncelikle küçük bir miktar verin. Unutmayın ki, bu besin, bebek için bütünüyle yeni bir lezzet ve kıvam ifade etmektedir. Sadece bir lokma bile alması yeterlidir.
  • Vereceğiniz yeni gıdayı, bebeğin aşina olduğu diğer gıdalarla birlikte vermek, bebeğin bu yeni lezzeti daha kolay kabul etmesini sağlayabilir. Ardından sevip sevmediğini görmek için bekleyin. İlgisini çekmediyse, bebeği zorlamayın. Bir dahaki sefere daha istekli olabilir.
  • Zaman içinde, bebeğin yemeklerden aldığı zevkler değişecektir. Bir dönem hiç ilgi duymadığı yiyecekleri, bir süre sonra tercih etmeye başlaması, sizi şaşırtmasın.

 

Doğru Zamanlama

Bebeğinizi beslemek için en iyi zaman, onun dinlenmiş ve mutlu olduğu anlardır. Sabah vakti, genellikle uygun bir vakittir; çünkü, bebek günün ilerleyen saatlerinde daha titiz davranabilir. Karnının biraz acıkmış olması, işinizi kolaylaştıracaktır. Ancak, çok acıkmış bir bebek, dikkatini toplayamaz.

Ne Zaman Durulacağını Bilmek

Bebeklerin ve yürümeye yeni başlayan çocukların iştahı, yemekten yemeğe ve günden güne değişiklikler gösterir. Dolayısıyla, bir oturuşta çok az yemek yiyip bir sonraki seferde daha çok yemeleri normâldir. Bebeğinizin tokluk hislerine güvenin; çünkü, bebekler ne kadar besine ihtiyaç duyduklarına karar vermek konusunda beceriklidirler.

Bebeğiniz doyduğu zaman, size bunu ifade etmeye uğraşacaktır. Aşağıdaki işaretleri gözlemlemeye çalışmak, yemek masasında yaşayabileceğiniz olası çatışmaların önüne geçer:

  • Bebek, başını diğer yana çeviriyor mu?
  • Bebek, arkasına yaslanmaya çalışıyor mu?
  • Ağzını açmayı reddediyor mu?
  • Yemeği yemek yerine, onunla oynuyor mu?
Size Özel Ürünler Tümünü Görüntüle

İlgili Makaleler

Genel Sağlık

Burun Kanamalarında Ne Yapılmalı?

Burun kanadığı zaman çoğu kişi yanlış hareket etmektedir. Çocuğun burnu kanadığında bir yere uzandırmak veya başı geriye doğru eğmek yanlıştır. Çocukluk çağında sıkça rastlanan bu problem sırasında yapılması gerekenler hakkında Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Devamını oku…

Genel Sağlık

Bebeklerde Göz Yaşarması

Gözü nemlendiren gözyaşı sıvısı, gözün iç kısmında bulunan küçük kanalcıklardan buruna doğru ilerler. Bu küçük kanallarının, çoğunlukla gözyaşı kesesinin alt kısmında tıkanması sonucu hastalık oluşur. Gözyaşı kanalı tıkanıklığı en çok bir yaş civarındaki bebeklerde, orta Devamını oku…

Genel Sağlık

Bebeklerde Diş Çıkarma Ağrısı: Yapılması Gerekenler

Göz yaşları akmaya başladığında pek çok anne bebeğinin diş çıkarma ağrısını dindirmek için elinden gelen her şeyi yapmaya hazırdır. Bebekten bebeğe farklılık göstermekle birlikte, ortalama 6 aylıkken başlayıp aylarca süren bu dönemde, bebekler mümkün olduğunca doğal Devamını oku…

Alışveriş Sepetiniz
Sepetinizde henüz ürün yok!
iKupon Kodu Kullanmak için için sepet ya da ödeme sayfasına devam ediniz!
Alışverişe Devam Et
Sepetim
0