Hamilelikte Yapabileceğiniz 4 Doğum Hazırlığı

Yazar: Sevgili Bebek -

Tahmini Okuma Süresi: 1 Dakika 15 Saniye
Hamilelikte Yapabileceğiniz 4 Doğum Hazırlığı

Hamilelikte genelde en çok ilgiyi ve dikkati annenin büyüyen karnı, daha anne karnında olan bebeğe gelen hediyeler ve bebeğin adının ne olacağı gibi tartışmalar çeker. Bununla beraber asıl planlanması gereken konu ise doğumdan sonra anne ve baba için hayatın nasıl değişeceği ve neler yapılması gerektiğidir. Pek çok anne ve baba adayı doğum sonrasının kendileri için zor geçeceklerini tahmin etse de, tam olarak neler olacağını maalesef planlamazlar. Oysaki hamileliğin son döneminde yapabileceğiniz bir kaç ufak plan, doğum sonrasını hem sizin hem de bebeğiniz için daha kolay hale getirecektir. İşte bu planlar:

Not alın

Doğumdan sonra doktor randevularınız, kontrolleriniz ve bebeğiniz için düşündüklerinizi not alın. Hatta bunu için bir ajanda edinmek çok yerinde olacaktır. Doktunuzun, doğum yaptığınız hastanenin, çocuk doktorunuzun, var ise doulanızın telefon numaralarını da bu deftere veya ajandaya not edebilirsiniz. Böylece doğum sonrası herhangi bir ihtiyacınızda dakikalarca numara veya aldığınız bir notu aramak yerine sadece ajandanıza bakabilirsiniz. Ayrıca böylesi bir ajanda doğum sonrası depresyonuyla baş etmede de oldukça işinize yarayabilir.

Kendi ihtiyaçlarınızı ötelemeyin

Doğum sonrası depresyonunun en önemli kaynaklarından biri stresli geçen bir hamilelik dönemidir. Unutmayın, mutlu bir bebek ancak mutlu bir anneden dünyaya gelir ve mutlu büyür. Bundan dolayı özellikle hamileliğinizin son dönemlerinde kendi ihtiyaçlarınızı ötelemeyin. Eğer fiziksel veya psikolojik desteğe ihtiyacınız varsa bu desteği bu dönemde almanız, bebeğiniz doğduktan sonra almanızdan çok daha kolay olacak, ayrıca sizi doğumun getireceği fiziksel ve ruhsal yorgunluğa karşı da hazırlayacaktır.

Sınırlar koyun

Ailenizin ve arkadaşlarınızın doğum için oldukça heyecanlandığını biz de biliyoruz. Fakat doğumdan hemen sonra ziyaretçi akınına boğulmak, özellikle annenin içinde bulunduğu ruhsal durumda son derece zor olacaktır. Bundan dolayı arkadaşlarınıza “Hastaneye sadece yakın akrabalarımızın gelmesini düşünüyoruz” veya “Dinlenmek açısından ziyaretleri 15 dakika yapalım” gibi sınırlar koymanız, sizi oldukça rahatlatacaktır. Aynı sınırları size önerilen tavsiyelerde de koymanız yerinde olacaktır. Her ne kadar tecrübeli bir anne-babanın tavsiyeleri değerli olsa da, doğum sonrası tavsiyeye boğulmak da keyifli olmasa gerek!

Yardım alın

Doğum sonrası ilk bir kaç hafta yeni anne ve baba için oldukça zor olabilir. Ama bu süreci yalnız başınıza geçirmenize gerek yok. Bu konuda güvendiğiniz aile üyelerinden veya arkadaşlarınızdan destek almanız içinde bulunduğunuz durumu sizin için biraz olsun kolaylaştıracaktır. Eğer daha profesyonel kaynaklı bir yardım almak arzusundaysanız bir doula ile beraber çalışmanız da sizin için rahatlatıcı olacaktır.

İlk Yayın Tarihi: 24 Ocak 2016 @ 18:21

Size Özel Ürünler Tümünü Görüntüle

İlgili Makaleler

Hamilelik Faydalı Bilgiler

Neden Erken Doğum Olur, Belirtileri Nelerdir?

Öncelikle erken doğum nedir onu açıklayalım. 40 hafta süren hamilelik sürecinin sonunda doğum gerçekleşir, bu normal süreçtir. Erken doğum ise son adet tarihine göre 20. haftadan sonra 37. gebelik haftası tamamlanmadan başlayan doğum eylemidir. Tüm Devamını oku…

Hamilelik

Gebelikte Sağlıklı Beslenme Nasıl Olmalı?

Döllenmiş yumurta henüz ana rahmine düşmeden başlayarak, annenin sağlıklı ve doğru beslenmesi, bebeğin metabolik gelişmesi ve gelecekteki sağlık durumu açısından son derece önemlidir. Anne adayı, dengeli bir diyet uygulaması gerektiğini ve bazı mineral ve vitaminlere Devamını oku…

Hamilelik Faydalı Bilgiler

Bebek Dostu Hastaneler

Dünya üzerinde 16000’den fazla bebek dostu hastane bulunmaktadır ve gün geçtikçe Türkiye’de de sayıları artmaktadır. Biz de bu konu hakkında bilgi sahibi olmayanlar için bir araştırma yaptık. Bebek dostu hastaneleri kısaca annelerin emzirmeye önem vermesini Devamını oku…

Alışveriş Sepetiniz
Sepetinizde henüz ürün yok!
iKupon Kodu Kullanmak için için sepet ya da ödeme sayfasına devam ediniz!
Alışverişe Devam Et
Sepetim
0