Rakamları Öğretmek

Yazar: Sevgili Bebek -

Tahmini Okuma Süresi: 1 Dakika 4 Saniye
Rakamları Öğretmek

Hedef: Bebeğinize rakam kavramını ve rakamları bazı Birincil Kelimeler ile birleştirerek saymayı öğretmek.

Gerekli materyaller: Yok.

Ne zaman başlanır: Rakamları Birincil Kelimeleri ile birleştirerek kullanmaya Birincil Kelime Listesi’nin varyasyonları ile çalışma yaptıktan sonra, genelde sekizinci ayın ortasına denk gelen zamanda başlamalısınız. Bu noktada, Birincil Kelime Listesi ile en azından 10 gündür çalışıyor olmanız gerekmektedir.

Rakamlar genel iletişim seansının bir parçasıdır. Kullanılan yöntem diğer ileri etkinliklerde yaptıklarınıza benzer. Çoğunlukla 3 veya 4’ten büyük rakam kullanılması tercih edilmez.

Alıştırma ne kadar sıklıkla yapılmalı: Özel bir zaman ayırmaya ihtiyaç yoktur. Uygulama zamanlarınızın bir kısmına rakamları dahil etmeniz yeterlidir.

Rakamları Öğretmek

AÇIKLAMALAR

1. Adım: Bebeğinizin bildiği kelimeleri kullanmaya devam ederken yanına bir rakam ekleyerek ona rakamları öğretmeye başlayabilirsiniz.

1) BİR Doğmamış bebeğinize “bir” kavramını öğretmek için hali hazırda kullanmakta olduğunuz bir kelime veya ifadeyi değiştirin. Örneğin; bebeğinizin sırtını pışpışladığınızda “pışpışlamak” kelimesini kullanıyorsanız, “bir pışpış” deyin ve bebeğin sırtını bir kez pışpışlayın. Sonra bebeğin sırtını ovarken “ov, ov, ov” gibi başka bir şey söyleyin ve bebeğin sırtını bir kez daha pışpışlarken “bir pışpış” deyin. Maksat bebeği bir kez pışpışlarken “bir pışpış” kavramını kullanmaktır. Daha sonra başka bir şeye geçin.

Varyasyon

Anne popoyu bir kere pışpışlıyor” deyin ve bebeğinizin poposunu bir kez pışpışlayın. Bunu başka vücut kısımları için de deneyin.

2) İKİ Bebeğinize “iki” rakamını öğretmek için aynı uyarımı iki defa kullanın. “İki pışpış” deyin ve bebeğinizin poposunu iki kez pışpışlayın.

Varyasyon

Eğer bebekle baba konuşuyorsa “Baba sırtı iki kere pışpışlıyor” diyerek kendini tanıtmalıdır.

3) SAYMAK

Bir pışpış” (bir kez pışpışlayın) (bekleyin)

İki pışpış” (iki kez pışpışlayın) (bekleyin)

Üç pışpış” (üç kez pışpışlayın) (bekleyin)

Dört pışpış” (dört kez pışpışlayın) (bekleyin)

Sadece “Bir, iki, üç, dört” rakamlarının söylenmesi “pışpış” kelimesinin yok sayılıp, rakamların soyut bir şekilde kullanımına yol açması dolayısıyla bebeğin kafasını karıştıracağı için önerilmemektedir. Bu durumda bebeğiniz pışpışlanmak duyumunun “pışpış” kelimesiyle mi yoksa “bir”, “iki”, “üç” ya da “dört” ile mi ilişkilendirmesi gerektiğini bilmeyecektir.

 

İlk Yayın Tarihi: 1 Ocak 2014 @ 04:25

2 “Rakamları Öğretmek” yorumu;

Hamilelik Dönemi ve Eş İlişkisi · 25 Mart 2015 at 18:33

[…] öncelikle anne adayının ‘annelik’ rolünü daha rahat kabullenmesini; bunun yanı sıra çift ilişkisine ve aile olma açısından sağlam temeller atılmasına katkı sağlayacaktır. […]

Gaz Yapan Besinler | Bebek Besinleri · 4 Ocak 2015 at 21:52

[…] Yemeğe, tuz yerine çeşitli baharatlar ekleyerek lezzet katmayı deneyebilirsiniz. Bebeğin, birinci yaşından sonra yemeklerine, az olmak şartı ile tuz koymaya […]

Yoruma kapalı.

Size Özel Ürünler Tümünü Görüntüle

İlgili Makaleler

Hamilelik

İkincil Kelime Listesi

İkincil Kelime Listesi Bebeğiniz bu zamana dek yaptığınız çalışmalardan kelimelerin kendi dünyasında önemli olduğunu ve kelimelerin anlamları olduğunu öğrenmiş bulunmaktadır. Hamileliğinizin son ayında (veya son üç haftasında), İkincil Kelime Listesi kelimelerini kullanarak bebeğin dış dünyaya Devamını oku…

Hamilelik

Egzersiz Evde Tek Başına Yapılmaz!

Anne adayları için egzersizin yararları bilimsel bir gerçek ancak egzersizlerin fizyoterapist tarafından hazırlanacak bir programla yapılması çok önemli. Bazı anne adayları birkaç ders eğitim alıp devamını evde tek başına yapması hem kendi hem de bebeklerinin Devamını oku…

Hamilelik Faydalı Bilgiler

Hamilelikte Pilates Yapılabilir Mi?

Spor sağlıklı bir yaşam için önemli bir faktör. Hamilelik döneminde yoga, pilates, spor, yüzme gibi pek çok spor dalını yapmanın, anne adayının hem fiziksel hem de ruhsal olarak kendini daha iyi hissetmesi için önemli olduğu Devamını oku…

Alışveriş Sepetiniz
Sepetinizde henüz ürün yok!
iKupon Kodu Kullanmak için için sepet ya da ödeme sayfasına devam ediniz!
Alışverişe Devam Et
Sepetim
0