Katı Mamalara Geçiş

Yazar: Sevgili Bebek -

Tahmini Okuma Süresi: 6 Dakika 22 Saniye
Katı Mamalara Geçiş

Katı mamalara geçiş; bebeklerin yaşamlarının ilk yıllarında, hiçbir dönemde olmadığı kadar hızlı büyümeleri dolayısıyla, yeni doğan bebeğinizi nasıl besleyeceğiniz hakkında alacağınız en önemli kararlardan biridir.

Bebeğinizi sütten kesip katı mamalara geçmek için acele etmeyin. Anne sütü veya devam sütü bebeğinize ihtiyacı olan tüm besinleri sağlamaktadır ve bunların yaklaşık ilk altı ay ana besin kaynağı olarak kullanılması gerekmektedir. Anne sütü ile beslenme bu dönemde özellikle tavsiye edilmektedir.

Bununla birlikte; yaklaşık altıncı ayda bebeğiniz, beslenmesinde, sütün yanında katı mamalara da ihtiyacı olacağı bir aşamaya ulaşacaktır. Örneğin; doğuştan gelen demir depoları bu noktaya kadar tükeneceğinden, beslenmesine demir açısından zengin gıdaları dahil etmek önem kazanacaktır.

Her bebeğin farklı olmasından dolayı, katı mamalara başlamak için “doğru” bir yaş yoktur. Ancak bebeğiniz, doğumundan on yedi hafta sonrasına kadar katı mamalarla tanıştırılmamalıdır. Küçük bebeklerin sindirim kanalı bu süre öncesinde yeterince gelişmemektedir ve alerji geliştirme riskleri büyüktür. Bebeğinizin altıncı aydan önce katı mamalara ihtiyacı olduğunu düşünüyorsanız, çocuk doktorunuz veya pratisyen hekiminizle konuşun.

Bebeğinizin hazır olduğuna dair işaretler:

  • Eksiksiz bir sütle besleme sonrasında hala aç olmak
  • Daha sık besleme talep etmek
  • Önceleri kesintisiz uyumasına rağmen gece beslenme için uyanmak

2 “Katı Mamalara Geçiş” yorumu;

Süper besleyici yulaf ezmesi · 13 Nisan 2015 at 11:01

[…] bir fikirdir. Kaşığı ağzına götürebildiğinde, ona yulaf ezmesi gibi kaşığa yapışacak mamalar vermeyi […]

Katı Gıdalara Geçiş · 1 Ocak 2015 at 19:01

[…] Anne sütü  yanı sıra  katı mamalara geçişi, yeni bir lezzet dünyasının kapılarının açılması anlamına gelmektedir ve […]

Yoruma kapalı.

Size Özel Ürünler Tümünü Görüntüle

İlgili Makaleler

Ebeveyn & Aile

Gelişimsel Geriliğin Nedeni Olarak Erken Evlilikler

Son yıllarda gündemimizden hiç düşmeyen konular arasında yer alan erken evlilikler ülkemizde mücadele edilmesi gereken alanlar arasında ilk sıralarda yer almaktadır. Araştırma sonuçlarına göre, Türkiye erken evlilikler bakımından Avrupa ülkeleri arasında Gürcistan’dan sonra %14 lük Devamını oku…

Ebeveyn & Aile

Bebeğin Kalıcı Öğrenme İçin Gerek Duyduğu 5 Temel Olgu

Bebek doğduğu andan itibaren beyni dış dünya ile kendi yapısına uygun olarak yoğun iletişime girer. Bebek beynindeki nöronlar (sinir hücreleri) her dakika çevreden aldıkları veriler ile var olan sinir hücreleri arasında yeni bağlar kurarlar ve Devamını oku…

Fizyolojik Gelişim

Sivrisinek ve Böcek Sokmalarına Karşı Alınabilecek Önlemler

Yaz aylarının gelmesi ile birlikte sivrisinek, böcek, arı, kene ve bunlar gibi pek çok böcek türü de ortaya çıktı. Bu böceklerin sokmaları hem alerjik reaksiyona sebep olabilir, hem de çocuğunuzun vücuduna mikrop bulaştırabilir. Bunların haricinde, Devamını oku…

Alışveriş Sepetiniz
Sepetinizde henüz ürün yok!
iKupon Kodu Kullanmak için için sepet ya da ödeme sayfasına devam ediniz!
Alışverişe Devam Et
Sepetim
0