Emzirme Döneminde Göğüs Bakımı

Yazar: Sevgili Bebek -

Tahmini Okuma Süresi: 1 Dakika 9 Saniye
Emzirme Döneminde Göğüs Bakımı

Emzirme döneminde memenin temizliği ve bakımı hem anne hem de bebeği için büyük önem taşır. Memenin temizliği ve bakımına dikkat etmek anne ve bebeği pek çok hastalıktan korur. Ayrıca doğru emzirme pozisyonu da meme ucu çatlak ve sorunlarının önüne geçer.

Anne ve bebeği için, harika bir dönem olan emzirme döneminin, çatlaklar, ağrılar, şişlikler ve kızarıklıklar sebebiyle eziyet haline dönüşmemesi için, yapmanız ve dikkat etmeniz gerekenleri sizler için araştırdık…

Bakım ve temizliğe gelmeden önce, doğru emzirmeden bahsetmek gerekir. Bebeğin annenin sadece meme ucunu değil aerola adı verilen kahverengi kısmı da emmesi gerekir. Eğer bebek yalnızca meme ucunu emiyorsa, hiçbir bakım çatlak ve ağrıların önüne geçemez.

Emzirmenin ardından bebeğinizin memenizi emerek uyumasına izin vermeyin. Bebeğiniz uyurken memenizi çiğneyerek tahriş edebilir. Serçe parmağınızı dudağının kenarından hafifçe sokarak göğsünüzü bırakmasını sağlayabilirsiniz.

Emzirme döneminde, sabun ve ıslak mendil gibi ürünler kullanılmamalıdır, bu tarz ürünler tahrişe sebep olur. Eğer gerekirse ph’ı 5.5 olan sabunlar kullanılabilir. Ancak emzirdikten sonra memeyi ılık suyla temizlemek yeterli olacaktır. Suyla temizleme esnasında, kullandığınız bezi suya batırmamalısınız, suyu şişe gibi bir şeyin içine dökerek beze oradan dökmelisiniz.

Temizlemenin ardından, memeye E vitamini içeren bir krem ve ya, daha ekonomik olan kendi sütünüzden az miktar sağarak sürmeniz gerekir.

Ardından meme pedi koyarak sütyeninizi giyebilirsiniz.

Meme kapanmadan önce mutlaka iyice kurumuş olmalıdır. Çünkü nemli ortamda, çatlaklar olur ve mikroplar oluşur.

Bazen her türlü önleme rağmen, emzirme döneminde memede çatlaklar oluşur, emzirme sırasında kanama dahi olabilir. Böyle bir durum varsa, emzirmeyi tek göğüsten devam ederek diğer göğsü dinlendirebilirsiniz. Temizlenmiş göğüs pompası ile emzirmediğiniz memedeki sütü boşaltmalısınız elbette. Ardından E vitamini içeren bir krem veya kendi sütünüzü sürmeniz çatlaklara iyi gelecektir.

Emzirme döneminde sütyen seçiminizi de iyi yapmalısınız. Bazı anneler bu dönemde sütyen giymek istemeyebilirler ancak bu memelerin çabuk deforme olmasına sebep olur. Seçtiğiniz sütyenin, balensiz, kalın askılı, penye olmasına dikkat etmelisiniz. Kalın askılı bir sütyen göğüslerinizi destekleyerek hem sarkmalara hem de bel ağrılarına iyi gelecektir. Ayrıca emzirme sütyenlerinin önden açılabilir olması da işinizi daha kolaylaştıracaktır.

İlk Yayın Tarihi: 20 Ağustos 2016 @ 14:01

Size Özel Ürünler Tümünü Görüntüle

İlgili Makaleler

Genel Sağlık

Bebeklerde Göz Yaşarması

Gözü nemlendiren gözyaşı sıvısı, gözün iç kısmında bulunan küçük kanalcıklardan buruna doğru ilerler. Bu küçük kanallarının, çoğunlukla gözyaşı kesesinin alt kısmında tıkanması sonucu hastalık oluşur. Gözyaşı kanalı tıkanıklığı en çok bir yaş civarındaki bebeklerde, orta Devamını oku…

Genel Sağlık

Bebeklerde Diş Çıkarma Ağrısı: Yapılması Gerekenler

Göz yaşları akmaya başladığında pek çok anne bebeğinin diş çıkarma ağrısını dindirmek için elinden gelen her şeyi yapmaya hazırdır. Bebekten bebeğe farklılık göstermekle birlikte, ortalama 6 aylıkken başlayıp aylarca süren bu dönemde, bebekler mümkün olduğunca doğal Devamını oku…

Genel Sağlık

Formül Mama İle Beslenme

Bebek beslenmesinde ilk tercih her zaman anne sütüdür. Ancak anne sütü ile beslenmenin mümkün olmadığı durumlarda bebekler formül mama ile beslenirler. Sizlerden gelen sorular doğrultusunda formül mama ile beslenen bebekler için bazı önemli noktalara değinelim Devamını oku…

Alışveriş Sepetiniz
Sepetinizde henüz ürün yok!
iKupon Kodu Kullanmak için için sepet ya da ödeme sayfasına devam ediniz!
Alışverişe Devam Et
Sepetim
0