Çocuk Doktoru Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Yazar: Sevgili Bebek -

Tahmini Okuma Süresi: 2 Dakika 24 Saniye
Çocuk Doktoru Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Çocuk Doktoru Tavsiyeleri

Çocuk Doktorunu Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Aileniz için bebek sahibi olmak ne kadar önemli ise, bebeğinizin doktor seçimini yapmak da bir o kadar önemli konudur. Şöyle ki; bebeğinizi, yaşamının özellikle ilk yılında haftalık, aylık, 3 aylık gibi uzayan aşı periyodlarıyla doktora götürdüğünüzü, aşıları haricinde fiziksel ve ruhsal gelişiminin beklenen düzeyde olduğunun kontrolü için gidilen doktor kontrollerini de eklersek, seçtiğiniz doktorun sizinle iletişiminden, bebeğinize dokunurken hassasiyetine ve hatta ulaşılabilir olmasına kadar pek çok etkeni göz önüne alarak doktorunuzu seçmenizde fayda var.

Çocuk doktorunuza doğumdan sonra değil, önce karar vermelisiniz!

Hamileliğiniz sırasında sizin ve bebeğinizin sağlığı ve bebeğinizin gelişiminin kontrolü için pek çok defa doktor kontrolüne gitmeniz gerekmektedir. Bu doktor ziyaretleriniz sırasında doktorunuzdan ileride doğacak bebeğiniz için doktor tavsiyeleri alabilirsiniz. Ya da kontroller sırasında gittiğiniz hastanedeki çocuk doktorları ile görüşebilir, öz geçmişlerini inceleyebilirsiniz. Zira bebeğinizin doğumundan sonra doktorunuzdan herhangi bir sebepten dolayı memnun kalmazsanız -örneğin sorularınıza isteksiz yanıt vermesi, evinize uzak olması gibi- doktorunuzu değiştirmeniz günlük koşuşturmacanızın arttığı bu dönemde sizi zorlayacaktır.

Çocuk doktorunu seçerken nelere dikkat etmeliyim?

Öncelikle dikkat etmeniz gereken en önemli noktalardan biri evinize olan uzaklığı. Bebeğinizle birlikte saatlerce süren bir yolculuğun ardından doktor kontrolüne gitmek hem sizin hem de yeni doğmuş bebeğiniz için son derece yorucu olacaktır.

Bir diğer önemli konu ise doktorunuzun ulaşılabilir olması. Doktorluk elbette kolay bir meslek değil, mesai saatleri bittikten sonra hastalanmış bir bebeği tedavi etmeli veya endişeli bir annenin sorularına yanıt verebilmelidirler. Bu yüzden doktorunuza teknolojinin çok geliştiği çağımızda bir çok yolla ulaşma imkanınız var iken ihtiyacınız olduğunda ulaşamamanız büyük bir sorun olacaktır. Telefonla, e-posta ile ya da mesaj aracılığı ile veya hangi iletişim aracını tercih ediyorsanız karşılıklı olarak görüşmeniz de önemli bir noktadır.

Bunların yanında doktorunuzla aynı dili konuşmanız da son derece önemlidir. Doktorunuzun yanında kendinizi rahat hissetmeniz, merak ettiklerinizi veya endişelerinizi rahatlıkla dile getirebilmeniz, sorularınıza içtenlikle ve yeterince açıklayıcı bir biçimde yanıt vermesi ve bebeğiniz doğduğunda örneğin muayene sırasında bebeğinize olan tavırları ve hassasiyeti göz ardı edilmemesi gereken önemli bir konudur.

Gideceğiniz muayenehanenin veya hastanenin temiz ve steril olmasına dikkat etmeniz gerekmektedir. Bazı muayenehanelerde yalnızca rutin kontrolüne gelmiş sağlıklı bebekler ile, hasta olduğu için gelen bebekler aynı ortamda bulundurulmaktadır. Bu bebeğinizin bulaşıcı bir hastalık kapma olasılığını arttırabilir. Ayrıca doktorunuzun yanı sıra yanında çalışan personelin kişisel temizliği ve güler yüzlü olması da önemlidir.

Doktorunuzun takip ettiği bilimsel dergi ve yazıları da sohbet esnasında sorabilirsiniz. Bilimsel teşhis ve tedavileri takip edip etmediğini öğrenebilirsiniz.

Doktorunuzun tıbbi geçmişini ve yayınlarını inceleyebilirsiniz. Bunlar doktorunuzun tıp alanında aktifliğini veya durağanlığını görmenizde yararlı olur.

Bebeğinizin doğumundan itibaren uzun yıllar boyunca özellikle ilk yıllarında sık sık görüşmeniz gereken çocuk doktorunuzun ileride yakın bir arkadaşınız gibi olacağını unutmayın. Bu nedenle doktorunuz güler yüzlü ve özellikle samimi olmalıdır.

İlk Yayın Tarihi: 6 Şubat 2016 @ 11:14

Size Özel Ürünler Tümünü Görüntüle

İlgili Makaleler

Fizyolojik Gelişim

Çocuklarda Balık Yağı Kullanımı

Anneler çocuklarını büyütürken en çok sorun yaşadıkları konulardan birisidir beslenme konusu. Yeterince besleniyor mu? Sağlıklı besinler tüketiyor mu? Yedikleri yeterli mi? İştahsız mı? İştah açıcı şuruplar kilo yapar mı? Balık yağı gerçekten faydalı mı, kilo Devamını oku…

Genel Sağlık

Burun Kanamalarında Ne Yapılmalı?

Burun kanadığı zaman çoğu kişi yanlış hareket etmektedir. Çocuğun burnu kanadığında bir yere uzandırmak veya başı geriye doğru eğmek yanlıştır. Çocukluk çağında sıkça rastlanan bu problem sırasında yapılması gerekenler hakkında Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Devamını oku…

Genel Sağlık

Bebeklerde Göz Yaşarması

Gözü nemlendiren gözyaşı sıvısı, gözün iç kısmında bulunan küçük kanalcıklardan buruna doğru ilerler. Bu küçük kanallarının, çoğunlukla gözyaşı kesesinin alt kısmında tıkanması sonucu hastalık oluşur. Gözyaşı kanalı tıkanıklığı en çok bir yaş civarındaki bebeklerde, orta Devamını oku…

Alışveriş Sepetiniz
Sepetinizde henüz ürün yok!
iKupon Kodu Kullanmak için için sepet ya da ödeme sayfasına devam ediniz!
Alışverişe Devam Et
Sepetim
0