Çocuğunuzun Kilosunu Kontrol Ediyor Musunuz?

Yazar: Sevgili Bebek -

Tahmini Okuma Süresi: 0 Dakika 43 Saniye
Çocuğunuzun Kilosunu Kontrol Ediyor Musunuz?

Çocuklukta obezitenin en büyük nedenlerinden biri çocuklarının kilosunu kontrol etmeyen veya çocuğunun sağlıklı kilosunun ne olduğunun bilincinde olmayan ebeveynler olmakta. New York Üniversitesi Langone Tıp Merkezinde yapılan ve “Childhood Obesity” dergisinde yayınlanan araştırmaya göre, çocuklarda obezite artış halinde olsa da, çocuklarının sağlıklı bir kiloda olduğunu düşünen ebeveynlerin sayısında bir azalma olmamaktadır.

Araştırma 1988-1994 ve 2007-2012 arasında süren iki bölüm halinde yapılmış ve 3000’den fazla çocuğun katılımı ile gerçekleştirilmiştir. Araştırma kapsamında, araştırmaya katılan çocukların ebeveynlerine çocuklarının kilosunu 3 kategoriden birine (zayıf, normal, şişman) yerleştirmeleri istenmiş, bu veriler çocukların kilosuyla karşılaştırılmıştır.

İlk grupta yer alan, ve erkek çocukları fazla kilolu olan ebevenylerden %97’si çocuklarının kilosunun normal olduğunu belirtmiştir. Aynı oran kız çocuklarında %88 olmuştur. İkinci grupta yer alan ebeveynlerde bu oranlar önemli bir miktarda değişiklik göstermemiştir.

Araştırma kapsamında belirtilen en önemli konulardan biri ise, ikinci grupta yer alan kilolu çocukların ilk gruba kıyasla çok daha kilolu olduğu, fakat ebeveynlerin çocuklarının kilosu hakkındaki görüşlerinin ilk gruptaki ebeveynlere kıyasla önemli bir değişik göstermemesidir.

Sonuç olarak, araştırma çoğu ebeveynin çocuğunun kilosu hakkında duyarsız kaldığı, ve kilo sorunlarına aşırı belirgin olmadığı sürece kayıtsız kaldığı sonucuna varmıştır. Bu durum ise tabii ki çocuklarda obezitenin artmasına ve kilo problemlerinin çok daha sık görülmesine neden olmaktadır.

Bu makale http://www.parents.com/blogs/parents-news-now/2015/05/12/parenting-news/study-many-parents-think-overweight-kids-are-healthy-weight/ adresinden derlenmiştir.

İlk Yayın Tarihi: 15 Mayıs 2015 @ 16:24

1 “Çocuğunuzun Kilosunu Kontrol Ediyor Musunuz?” yorumu;

Şekersiz Bir Beslenme Tarzına Geçiş: Bilmeniz Gerekenler · 29 Mayıs 2015 at 19:05

[…] uzmanlarına göre fazla şeker katkılı gıdalar diyabet, obezite ve bir çok daha hastalığa sebep olabilmektedir. İşlenmiş gıdalara katılan fazla şeker […]

Yoruma kapalı.

Size Özel Ürünler Tümünü Görüntüle

İlgili Makaleler

Güncel Haberler

Bebeklerde Uyku Sorunları Çocuklukta Davranış Bozukluklarına Yol Açıyor

Uzun dönemli bir araştırma sonuçlarına göre, günde 10 saatten az uyuyan bebeklerin 5 yaşından itibaren duygusal ve davranışsal sorun yaşama olasılığı, uykusunu alan bebeklere göre daha fazla. Norveç Toplum Sağlığı Enstitüsü’nde çalışmalarını sürdüren araştırmacılar, uyku Devamını oku…

Güncel Haberler

Erken (Prematüre) Doğumun Önlenmesi için Yapılması Gerekenler

Bilim insanları, erken doğum oranlarının azaltılması konusunda çok daha fazla araştırmaya ihtiyaç olduğu uyarısında bulundu. Erken doğum, beş yaş altındaki çocukların ölüm nedenlerinin arasında ikinci sırada bulunuyor. Yapılan araştırmalara göre erken doğumun nedenlerinin önemli bir Devamını oku…

Genel Sağlık

Bebek Beslenmesinin Gıda Alerjileri Üzerindeki Etkisi

Yeni bir çalışmaya göre bebek yaşta fıstık ürünleri yenmesi alerji riskini büyük ölçüde azaltıyor. Fıstık alerjisi olması muhtemel 628 bebek üzerinde yapılan denemelerde, alerji riskinde % 80’in üzerinde azalma bulundu. Londra’daki King College’dan araştırmacılar alerji Devamını oku…

Alışveriş Sepetiniz
Sepetinizde henüz ürün yok!
iKupon Kodu Kullanmak için için sepet ya da ödeme sayfasına devam ediniz!
Alışverişe Devam Et
Sepetim
0