Beslenme Sorunları 2: Çocuğum Aşırı Kilolu

Yazar: Sevgili Bebek -

Tahmini Okuma Süresi: 0 Dakika 59 Saniye
Beslenme Sorunları 2: Çocuğum Aşırı Kilolu

Çocuk doktorunuz her ziyaretinizde çocuğunuzun boyunu ve kilosunu ölçtükten sonra bu verileri onun yaşındaki ortalamalarla karşılaştırır ve ziyaretler arası çocuğunuzun ne kadar geliştiğini analiz eder. Eğer iki ziyaret arasındaki kilo artışı çocuk doktorunuzun beklediğinden önemli derecede fazla ise, bu çocuğunuzun bir kilo sorunu olduğunu gösterebilir.

Çocuğunuzun kilolu olduğunu fark etmek ise gayet basit. Yaşıtlarının ortalamasına göre kilolu olan çocuklar, göbeklerinde, üst bacaklarında ve özellikle yüzlerinde yağ depolamaya yatkındırlar. Böylesi bir durumda, çocuğunuza aldığınız bir pantolon, boy olarak uygun olsa bile, bacaklardan veya belden sıkabilir.

Gelişmekte olan küçük çocuklar hiç bir zaman rejime sokulmamalıdır, çünkü böylesi bir rejim suresince gelişmelerine yardımcı olacak pek çok besini de eksik almak zorunda kalmaktadırlar. Çocuğunuz kiloluysa, ona rejim yaptırmak yerine, onu egzersize yönlendirin. Daha aktif olmasını sağlayacak oyunlar, günde en az 30 dakika açık havada yapılacak gezintiler çocuğunuzun kilo problemini çabuk bir bicimde çözecektir.

121070-hepsi_benim_d580

Genellikle kilolu olan çocuklar aşırı derecede yağlı ve şekerli beslenmeye alışmıştır. Çocuğunuzun kilolu olduğunu düşünüyorsanız atabileceğiniz en basit adim, onu abur cuburlardan, şekerli içeceklerden ve patates cipsi veya kızartması gibi aşırı yağlı gıdalardan, daha sağlıklı alternatiflere yönlendirmek. Mesela, çocuğunuz meyve suyunu çok seviyorsa, karışık meyve-sebze sularına yönelebilir veya içtiği meyve sularının içine kendiniz domates suyu gibi daha yararlı alternatifler katabilirsiniz.

Çocuğunuz 2 yaşından büyük ve kilolu ise, tam yağlı sut yerine yarım yağlı veya yağsız süte geçebilirsiniz. Yağsız süt de tam yağlı sütun besin değerine sahiptir ve çocuğunuz için son derece yararlıdır.

Son olarak, çocuğunuzun sağlıklı bir kiloda olmasını arzu ediyorsanız, kendi yediklerinize ve içtiklerinize de dikkat etmelisiniz. Çocuğunuza abur cubur yememesini öğütledikten sonra onun önünde patates cipsi yer, kola içerseniz, çocuğunuza doğru beslenme alışkanlıkları kazandırmanız hayli zorlaşacaktır.

2 “Beslenme Sorunları 2: Çocuğum Aşırı Kilolu” yorumu;

Pırasa, Havuç ve Bezelyeli Tavuk · 14 Mayıs 2015 at 15:26

[…] ilave edin ve kapağı açık şekilde 4 ila 5 dakika daha pişirin. Tavuk budunu delikli bir kaşıkla çıkarın ve kemiğinden ayırın. Blenderı kullanarak tavuğu sebzelerle birlikte püre yaparken […]

Pide “Pizzalar” | Çocuk Yemekleri · 6 Ocak 2015 at 23:19

[…] kızartma makinesi veya yağsız kızartma tavasını kızdırdıktan sonra, pide için ekmekleri hafifce ısıtın. Ekmekleri, kesme […]

Yoruma kapalı.

Size Özel Ürünler Tümünü Görüntüle

İlgili Makaleler

Genel Sağlık

Bebeklerde Göz Yaşarması

Gözü nemlendiren gözyaşı sıvısı, gözün iç kısmında bulunan küçük kanalcıklardan buruna doğru ilerler. Bu küçük kanallarının, çoğunlukla gözyaşı kesesinin alt kısmında tıkanması sonucu hastalık oluşur. Gözyaşı kanalı tıkanıklığı en çok bir yaş civarındaki bebeklerde, orta Devamını oku…

Zihinsel & Ruhsal Gelişim

Küçük Çocuğunuzun Takıntılarını Anlamak

Küçük çocukların eşyalara, karakterlere, giysilere ve kişilere takıntıları biz ebeveynlere çoğu zaman garip gelebilir. Sürekli belli bir kıyafeti giymek isteyen, gittiği her yere oyuncak hayvanını da götürmek isteyen bir küçük çocuk sahibi ebeveynler bu konuda endişelense Devamını oku…

Genel Sağlık

Bebeklerde Diş Çıkarma Ağrısı: Yapılması Gerekenler

Göz yaşları akmaya başladığında pek çok anne bebeğinin diş çıkarma ağrısını dindirmek için elinden gelen her şeyi yapmaya hazırdır. Bebekten bebeğe farklılık göstermekle birlikte, ortalama 6 aylıkken başlayıp aylarca süren bu dönemde, bebekler mümkün olduğunca doğal Devamını oku…

Alışveriş Sepetiniz
Sepetinizde henüz ürün yok!
iKupon Kodu Kullanmak için için sepet ya da ödeme sayfasına devam ediniz!
Alışverişe Devam Et
Sepetim
0