Bebekler Neyi, Nasıl Görürler?

Yazar: Sevgili Bebek -

Tahmini Okuma Süresi: 1 Dakika 54 Saniye
Bebekler Neyi, Nasıl Görürler?

Bebeğiniz bu dünyaya gözlerini ilk açtığında çevresini sanki kalın bir cam ardındanmış gibi yoğun bir biçimde bulanık görür. Yetişkin görme yetisi ilk 8 aylık süreçte gelişir ve ancak 8 ayın sonunda tam anlamıyla net bir görme sağlanır.

Anne rahminin güvenilir ortamında yalnızca aydınlık ve karanlık fark edilir

Anne rahminde gelişim sürecinde gözler hamileliğin ilk aylarında oluşur ve gelişir. Fakat gözler hamileliğin 2. ayından 7. ayına kadar gözkapakları tarafından kapanmış şekilde tamamen koruma altında tutulur. 28.haftadan itibaren fetüs gözlerini açar ve gözler karanlık ve aydınlığı fark etmeye ayırmaya başlar. Karnın üstüne kuvvetli ışık düştüğünde bebek bunu pembe veya mor renklendirme olarak algılar. Bu bebeklerin ilk aylarda neden kırmızı oyuncakları veya nesneleri tercih ettiklerini açıklayıcı bir unsur olabilir.

Doğum sonrası her şey bulanık algılanır

Yeni doğanlar doğum anından itibaren ilk saniyelerde görmeye başlarlar ama bu keskin bir görüş değildir. Ayrıca göz içlerindeki deri katlarından dolayı bol bol göz kırparlar. Doğumdan itibaren şişmiş göz kapakları doğum kanalında yaşanılan baskıdan dolayı oluşur. Bu şişikler doğumdan birkaç saat sonrasında yavaş yavaş kaybolurlar. İlk haftalarda yeni doğan bebeğiniz bulanık kirli bir cam arkasından görürcesine keskin olmayan bir görüşe sahip olur, çünkü henüz görme merkezinde odaklanma gelişimi tamamlanmıştır. Bu dönem yaklaşık 25-30 cm’lik bir mesafede görüşlerini keskinleştirebilirler. Bu durum bir iki ay içinde düzelmeye başlar. Aynen anne karnında olduğu gibi şiddetli ışık kaynakları ile karşı karşıya kaldığında (örneğin lamba veya güneş ışığı) bebeğinizin gözleri otomatik olarak ışığa yönelir. Aynı zamanda şekiller ve keskin kontrast içeren kırmızı mavi sarı gibi renkler dikkatini çeker. Bununla birlikte henüz detay algılamaktan yoksun yalnızca keskin kontrast hatlı büyük nesneleri görebilirler. Sık sık bahsettiğimiz Sevgili Bebek Zeka Kartları‘mız da bu nedenle büyük ebatlarda ve yüksek çözünürlükte görsellerden oluşur.

Yeni doğanlar için en ilginç objeler yüzlerdir. Doğumdan birkaç saat sonra yeni doğan, anne ile göz teması kurmaya hazırdır. Bununla birlikte bu göz temaslarını uzun süre tutamayıp anne ve babanın yüzlerini incelerler. Özellikle alın, saçlar, hareketli gözler ve ağız gibi kenar bölgelere dikkatlerini vererek bu yolla yüzleri tanımaya ve insanları birbirinden ayırmayı öğrenirler.

İlk Yayın Tarihi: 27 Mayıs 2015 @ 18:18

Size Özel Ürünler Tümünü Görüntüle

İlgili Makaleler

Zihinsel & Ruhsal Gelişim

Bebek Gelişiminde Teknolojinin Rolü

Hepimiz gelişen teknoloji ile beraber bebek ve bebek gelişimi için en iyisini yapmayı istiyor ve bu konuda bir emek sarf ediyoruz. Ayrıca hemen her bebek ve çocuk artık teknolojiye doğmakta ve teknolojiyle iç içe büyümektedir. Devamını oku…

Fizyolojik Gelişim

Her Bebek Emekler Mi?

Birçok anne ve babanın bebeğinin gelişiminde heyecanla beklediği aşamaların başında emekleme bulunur. Bebekler genellikle 6. ay ile 10. ay arasında emeklemeye başlarlar. Bu aylarda bebekleri yüzükoyun yere yatırdığınızda kimi komando gibi kendilerini kollarıyla öne çeker Devamını oku…

Zihinsel & Ruhsal Gelişim

Çocuklarla Kaliteli Zaman Geçirmek

Çocuğuna yeterince ilgi ve sevgi gösteren ebeveynlerin aklını değişen yaşam koşullarımızla birlikte yeni bir soru daha kurcalıyor. Çocukla kaliteli zaman geçirmek… Ebeveyn olmak sürekli yeni bir şeyler araştırmayı ve öğrenmeyi de beraberinde getiriyor. Çocuğuyla ilgilenen, Devamını oku…

Alışveriş Sepetiniz
Sepetinizde henüz ürün yok!
iKupon Kodu Kullanmak için için sepet ya da ödeme sayfasına devam ediniz!
Alışverişe Devam Et
Sepetim
0