Bebek Evleri Ne Kadar Temiz Olmalı?

Yazar: Sevgili Bebek -

Tahmini Okuma Süresi: 1 Dakika 7 Saniye
Bebek Evleri Ne Kadar Temiz Olmalı?

Yeni ayaklanmış bebeğiniz süpermarkette yere düşüyor ve düştüğü yerden kalktıktan sonraki saniye içinde siz herhangi bir müdahalede bulunamadan bir elini ağzına sokuveriyor. Eyvah, yerdeki mikroplar ağza bulaştı bile. Bu durumda tepkiniz ne olur? “Aman olur o kadar” mı, yoksa “Eyvah ne yapacağım?” mı?

Daha önce temizlik konusunda çok kesin çizgileri olmayan yetişkinler bile anne baba olduktan sonra çok daha katı bir hijyen algısına sahip olabiliyorlar. Yerde emekleme devresindeki ufaklık açısından yerler ne kadar temiz olmalı? Yeni doğan döneminde ebeveynler ne sıklıkta ellerini yıkmalı? Biberonlar ne sıklıkta dezenfekte edilmeli?

Süpermarket rafları bin bir çeşit temizlik malzemeleri ile dolu ve günümüzde artık temizlik malzemelerinin temizlemesi de yetmiyor. Ürünün toplum algısına uyabilmesi için tüm bakteri ve mikroplardan arındırması gerekiyor.

Ama ne yazık ki bu tüm mikrop ve bakterilerden arındırma, her şeyi dezenfekte etme tutkusu iyi ve yararlı bakterileri de yok etmektedir. Öte yandan yapılan bir çok kapsamlı araştırma aşırı hijyenik ortamlarda, bakteriden ve mikroplardan arındırılmış biçimde büyüyen bebeklerin alerjik olma risklerinin diğer bebeklere oranla çok daha yüksek olduğunu ortaya koymaktadır. Uzmanlar bebeklerin dünyasında az da olsa kirin var olmasını, zira bu kirin içinde barınan mikrop ve bakterinin onların bağışıklık sistemlerini güçlendirebilmeleri ve alerjilerle baş edebilmeleri adına gerekli olduğunu savunuyorlar. Bunun yanı sıra bu tip temizlik maddelerinin çok az miktarlarının bile bebek cildine zarar verdiği ve egzama türü deri hastalıklarına yol açabildiği bilinmelidir.

Ayrıca bu denli steril ortamlar yalnız bebeklerin değil yetişkinlerin de vücutlarında bu iyi huylu bakteri ve mikro organizmaların yok olmasına ve bu nedenle de vücudun bağışıklığının zayıflamasına yol açmaktadır. Hem bebekler hem de yetişkinler için antibiyotiklerden dezenfektanlara kadar tüm kimyasalların kullanımına dikkat edilmelidir.

Temizlik malzemeleri az miktarlarda kullanılmalıdır.

Bulaşıklar için bir bulaşık deterjanı, meyve ve sebze gibi gıdaları yıkamak için sirkeli su ve diğer tüm ıslak zeminler için bir sabun bazlı (örneğin sıvı Arap sabunu) yeterli hijyeni sağlayacaktır.

Özellikle çamaşır suyu gibi sert temizleyicilerin bebekli ortamlarda, yer, mutfak temizliklerinde kullanılmaması çok daha yararlı olacaktır.

İlk Yayın Tarihi: 4 Ağustos 2015 @ 19:18

Size Özel Ürünler Tümünü Görüntüle

İlgili Makaleler

Genel Sağlık

Formül Mama İle Beslenme

Bebek beslenmesinde ilk tercih her zaman anne sütüdür. Ancak anne sütü ile beslenmenin mümkün olmadığı durumlarda bebekler formül mama ile beslenirler. Sizlerden gelen sorular doğrultusunda formül mama ile beslenen bebekler için bazı önemli noktalara değinelim Devamını oku…

Genel Sağlık

Çocuk Doktoru Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Çocuk Doktoru Tavsiyeleri Çocuk Doktorunu Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz? Aileniz için bebek sahibi olmak ne kadar önemli ise, bebeğinizin doktor seçimini yapmak da bir o kadar önemli konudur. Şöyle ki; bebeğinizi, yaşamının özellikle ilk yılında Devamını oku…

Genel Sağlık

Altıncı Hastalığa Dikkat!

Roseola infantum diğer adıyla altıncı hastalık yüksek ateş ve huysuzluk gibi belirtileri nedeniyle, çoğunlukla diş çıkarma ile karıştırılan bir hastalıktır. Altıncı hastalık çoğunlukla 3 ay ile 3 yaş arası bebeklerde görüleblilir, 6 ay ila 1 Devamını oku…

Alışveriş Sepetiniz
Sepetinizde henüz ürün yok!
iKupon Kodu Kullanmak için için sepet ya da ödeme sayfasına devam ediniz!
Alışverişe Devam Et
Sepetim
0