Bebeğiniz ve Atıştırmalıklar

Yazar: Sevgili Bebek -

Tahmini Okuma Süresi: 1 Dakika 0 Saniye
Bebeğiniz ve Atıştırmalıklar

Bebeğinizin beslenme alışkanlıkları düzensizse, çözümü atıştırmalıklarda bulabilirsiniz. Bebeğiniz için sağlıklı ve besleyici ara öğünler hazırlamak hem onun öğünler arası aşırı acıkmasını engelleyecek, hem de bazı besin maddeleri bakımından eksik olabilecek bir öğünden sonra bu maddeleri dengelemek için bir fırsat yaratacaktır.

Mükemmel Ara Öğünler Hazırlamak

Biz yetişkinler genelde ara öğünleri veya atıştırmalıkları vaktimiz yokken ağzımıza atacağımız herhangi bir kaç lokma olarak görürüz. Fakat bebeğinizin ara öğünleri üzerinde düşünmeniz, hatta ve hatta bu atıştırmalıkları önceden hazırlamanız hem sizin hem de bebeğiniz için daha yararlı olacaktır.

Atıştırmalık dediğimizde aklınıza gelen ilk şey “abur cubur” olmasın. Ara öğün besin değeri bakımından küçük bir öğün formatında, dengeli ve özenle hazırlanmış bir öğün olmalıdır. Ara öğünlerin yeterince protein, sağlıklı yağ ve karmaşık karbonhidratlardan oluşmasını sağlayın. Bebeğinizin kendini fazla doyurmaması adına ara öğünleri ufak tutun.

Dışardayken Atıştırmak

Dışardayken veya vaktiniz olmadığında bebeğinize ara öğün sunmak için aşağıdaki ipuçlarını deneyebilirsiniz.

  • Buzdolabında tutulması gerekmeyen atıştırmalıklar hazırlayın. Örneğin şeker katkısız fındık veya fıstık ezmesiyle yapabileceğiniz ufak sandviçler..
  • Akmalara veya dökülmelere karşı katı atıştırmalıkları tercih edin. Bebeğinizin yiyebileceği büyüklükte kesilmiş havuç parçaları herhangi bir yemek artığı yaratmayacak bir ara öğün olacaktır.
  • Fazla gıda paketlemeyin.
  • Eğer ara öğün olarak meyve düşünüyorsanız, kesildiğinde daha fazla dayanan muz, çilek veya elma gibi meyveleri tercih edin.
Size Özel Ürünler Tümünü Görüntüle

İlgili Makaleler

Genel Sağlık

Bebeklerde Göz Yaşarması

Gözü nemlendiren gözyaşı sıvısı, gözün iç kısmında bulunan küçük kanalcıklardan buruna doğru ilerler. Bu küçük kanallarının, çoğunlukla gözyaşı kesesinin alt kısmında tıkanması sonucu hastalık oluşur. Gözyaşı kanalı tıkanıklığı en çok bir yaş civarındaki bebeklerde, orta Devamını oku…

Genel Sağlık

Bebeklerde Diş Çıkarma Ağrısı: Yapılması Gerekenler

Göz yaşları akmaya başladığında pek çok anne bebeğinin diş çıkarma ağrısını dindirmek için elinden gelen her şeyi yapmaya hazırdır. Bebekten bebeğe farklılık göstermekle birlikte, ortalama 6 aylıkken başlayıp aylarca süren bu dönemde, bebekler mümkün olduğunca doğal Devamını oku…

Genel Sağlık

Formül Mama İle Beslenme

Bebek beslenmesinde ilk tercih her zaman anne sütüdür. Ancak anne sütü ile beslenmenin mümkün olmadığı durumlarda bebekler formül mama ile beslenirler. Sizlerden gelen sorular doğrultusunda formül mama ile beslenen bebekler için bazı önemli noktalara değinelim Devamını oku…

Alışveriş Sepetiniz
Sepetinizde henüz ürün yok!
iKupon Kodu Kullanmak için için sepet ya da ödeme sayfasına devam ediniz!
Alışverişe Devam Et
Sepetim
0