Bebeğiniz Sık Sık Düşüyor mu?

Yazar: Sevgili Bebek -

Tahmini Okuma Süresi: 1 Dakika 2 Saniye
Bebeğiniz Sık Sık Düşüyor mu?

BEBEĞİNİZ SIK SIK DÜŞÜYOR MU? 

Bebeğiniz artık yürüyor, ama sık sık düşüyorsa, endişelenmeyin. Küçük çocuklar yürürken bastıkları yere değil, çevrede olup bitene odaklanır. Nereye gittiğine dikkat etmez, çevrede olup biten birden fazla şeye odaklanır.

Bir de daha yeni yürümesinin verdiği denge ve koordinasyon eksikliğini düşünürsek, kazalar kaçınılmaz olur. Bazen kendisi hazır olmadan ayağa kaldırılan ve yürütülmeye çalışılan bebeklerde, yürümenin alt basamakları yeterince tamamlanmadığı için kas güçleri yürümeye yetmez. Küçük çocuklar yakını da çok net göremez.

Bu sebeplerden çocukların düşmesine mani olamayız, düşecekler diye onları kısıtlayamayız da. Öyleyse düşmeler için önlem almalıyız.

Sert zeminlerden ziyade halı kaplı yerlerde yürümesini sağlamalıyız. Sivri köşeli, çıkıntılı mobilyaların uçlarını kaplayabiliriz. Bebeğinizin boyuna göre bu mobilyaları sık sık kontrol etmeliyiz. Bebeğiniz dolaşırken çekmece, dolap kapağı, bulaşık makinesi kapağı gibi şeyleri kapalı tutun. Yerdeki kabloları kaldırın. Destek için tutunduğunda devrilme riski olan mobilyaları kaldırın veya sabitleyin. Merdiven ve banyo zemininden uzak tutun.

Giysilerini ona göre seçin, şort, etek gibi bacakları açıkta bırakan kıyafetler yerine, bacakları kapatan kadife veya pamuklu kıyafetler, düşme sırasında daha koruyucu olacaktır. Ayakkabıların düşmeye neden olmayacağına emin olun. Mümkünse çıplak ayakla yürümesini sağlayın. Üşümesinden korkuyorsanız çorapla yürütün, fakat çorapların kaymasını engellemelisiniz.

Mutlaka ayakkabı giyecekse tabanı çok yumuşak olmalı. Çok büyük, çok küçük yada hantal bir ayakkabı olmamalı.

Bu önlemleri aldıktan sonra serbestçe dolaşmasına izin vermeliyiz. Ayrıca biliniz ki bu yaş bebeğimizin vücudu, bebeklere özgü yağ dokusuyla düşmelere karşı korunmuştur. Bıngıldakları 18 ay civarında kapanacağı için kafatası esnektir. Düşmeler başına zarar vermez.

Bebeğinizin yürümede ustalaşması için düşmesi gerekir. Aşırı koruyucu olmanız ve ona üzülen sözlerle yaklaşmanız, onun kendine güvenini zedeler. Düşmenin normal olduğuna siz de inanın, bebeğinizi de inandırın.

Önündeki şeyleri görse bile, etrafından dolaşabilecek ya da çarpmadan durabilecek yeteneğe sahip olmayabilir. Bebeğiniz gideceği yerde dikkatini çeken oyuncağa veya kişiye odaklanmıştır. Yürürken başlarda hızlarını da ayarlayamazlar. Ulaşmak amaçtır. Kendini öne doğru hızlandırır, duramaz.

Görüşü ve koordinasyonu zamanla gelişir. Bunun için bol bol pratik yapmalıdır.

 

 

İlk Yayın Tarihi: 28 Ekim 2013 @ 22:15

Size Özel Ürünler Tümünü Görüntüle

İlgili Makaleler

Genel Sağlık

Formül Mama İle Beslenme

Bebek beslenmesinde ilk tercih her zaman anne sütüdür. Ancak anne sütü ile beslenmenin mümkün olmadığı durumlarda bebekler formül mama ile beslenirler. Sizlerden gelen sorular doğrultusunda formül mama ile beslenen bebekler için bazı önemli noktalara değinelim Devamını oku…

Genel Sağlık

Çocuk Doktoru Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Çocuk Doktoru Tavsiyeleri Çocuk Doktorunu Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz? Aileniz için bebek sahibi olmak ne kadar önemli ise, bebeğinizin doktor seçimini yapmak da bir o kadar önemli konudur. Şöyle ki; bebeğinizi, yaşamının özellikle ilk yılında Devamını oku…

Genel Sağlık

Altıncı Hastalığa Dikkat!

Roseola infantum diğer adıyla altıncı hastalık yüksek ateş ve huysuzluk gibi belirtileri nedeniyle, çoğunlukla diş çıkarma ile karıştırılan bir hastalıktır. Altıncı hastalık çoğunlukla 3 ay ile 3 yaş arası bebeklerde görüleblilir, 6 ay ila 1 Devamını oku…

Alışveriş Sepetiniz
Sepetinizde henüz ürün yok!
iKupon Kodu Kullanmak için için sepet ya da ödeme sayfasına devam ediniz!
Alışverişe Devam Et
Sepetim
0