Bebeğimin Öğrenme Kabiliyetini ve Gelişimini Etkileyebilecek Toksinler (Zararlı Maddeler) Var Mıdır?

Yazar: Sevgili Bebek -

Tahmini Okuma Süresi: 2 Dakika 11 Saniye
Bebeğimin Öğrenme Kabiliyetini ve Gelişimini Etkileyebilecek Toksinler (Zararlı Maddeler) Var Mıdır?

Biz de sizler için en yaygın ve bebeğinizin beynine en zararlı toksinleri aşağıda sıraladık;

PVC (Polyvinyl Chloride)
PVC, yumuşak çocuk oyuncaklarında sıkça kullanılan çok zararlı bir plastik türüdür. Çoğu zaman, PVC malzemesini daha yumuşak ve esnek veya daha sert ve dayanıklı yapmak için içine farklı kimyasallar karıştırılır. Kurşun, fıtalat ve kadmiyum gibi katkı maddeleri oyuncaklardan sızabilir ve bu durum, çocuk oyuncağı ağzına götürdüğünde çok daha zararlı bir hal alabilir.

Bu kimyasallar ve çocuklara direkt etkileri üzerinde yeteri kadar çalışma yapılmamış olmasına rağmen, verdiği zararın böbreklerdeki ve beyindeki hasar olduğu kadar çocuk kanseriyle de bağlantılı olduğu bilinmektedir. Aynı zamanda fıtalat kimyasalının, büyüme ve gelişmeyi sağlayan hormonal sisteme müdahale ettiği de bilinmektedir.

Yaşadığınız yere bağlı olarak, PVC belli yaş grupları için yasaklanmış olabilir. Bundan dolayı ürünler satın alırken içerik etiketlerine dikkat etmeyi ve PVC’siz ürünler tercih etmeye dikkat edin.

 

Haşere ilaçları
Çocuğunuza farklı derecelerde zarar veren birçok haşere ilacı bulunmaktadır.

Haşere ilaçları, hayvanlarda nörokimyasal ve davranışsal değişikliklere sebep olurken, çocuklarda da gücün, koordinasyonun ve hafızanın azalmasına sebep olur.  Evdeki haşereleri kontrol altında tutmak için kullanılan Organofosfatlar, bebeğinizin iskelet ve kas hareketlerini sağlayan enzimlerin salgılanmasını engellediği gibi hafızayı da etkiler. Haşere ilaçlarının özellikle küçük çocuklar için çok daha tehlikeli olduğunu aklınızdan çıkarmayın, çünkü bu ilaçların çözünmez tortuları yağ hücrelerine yerleşir ve sonsuza dek vücutta kalır.

 

Civa
Civanın, çocuklarda öğrenme ve konsantrasyonla ilgili sorunlara sebep olmasının yanında titreme, aşırı hassasiyet, uyuşukluk, zayıf hafıza ve uyku bozukluklarına yol açtığı da bilinmektedir. En kötü hallerdeyse bebeklerde zihinsel gerilik kadar görüşünde ve yürüyüşünde problemlere de sebep olmaktadır.

Civa genellikle balıkların sistemlerinde toplanır (cıva, kömürle çalışan tesislerden yayılır ve tekrardan toprağa ve suya düşer). Hamilelerin ve ufak çocukların orkinos gibi kimi balıkların tüketiminden kaçınmaları veya limitlendirmeleri tavsiye edilse de, bazı balıkların çocuğunuzun beyin gelişimi için çok faydalı olduğunu aklınızdan çıkarmayın.

İlk Yayın Tarihi: 24 Mayıs 2014 @ 17:12

5 “Bebeğimin Öğrenme Kabiliyetini ve Gelişimini Etkileyebilecek Toksinler (Zararlı Maddeler) Var Mıdır?” yorumu;

Erken Eğitimde Sürprizlerin ve Şaşırtmaların Önemi · 16 Nisan 2015 at 15:47

[…] bir şey gördüklerinde, bu obje veya aktivite ile etkileşimleri tepe noktasına ulaşmakta ve öğrenme davranışları gelişmekte. Bu tabi ki onlara bildikleriyle çelişen bir şey göstermediğimiz […]

Bebek Cilt Bakımı ve Hijyeni · 31 Mart 2015 at 18:36

[…] yıkarken cilt sağlığı için parfüm ve ağır kimyasallar içermeyen bir sabun kullanın. Saçı için ise gözyaşı yapmayan ve bebekler için uygun olan […]

Bebeğinizin Uyku Düzenini Kurmak İçin 10 Adım - Sevgili Bebek · 6 Şubat 2015 at 22:04

[…] yazarı Dr. Marc Weissbluth, gece sık uyanan çocukların, gelecekte dikkat bozukluğu, yavaş öğrenme gibi problemlerle karşı karşıya kaldığını belirtmekte. Bu nedenle, çocuğunuzun uyku […]

Gebelikte Vücutta Ortaya Çıkan Değişiklikler · 9 Ocak 2015 at 14:45

[…] gebelik haftasında 78’e, miyaddaki gebede ise 85’e çıkar. Yine, gebelikte aktive olan bazı hormon sistemleri (renin-anjiyotensin) sayesinde, vücutta su ve tuz tutulumu ortaya çıkar; bu da […]

Minik Hindi Sandviçleri | Çocuklar İçin Sandviçler · 2 Ocak 2015 at 16:29

[…] bekledikten sonra, alüminyum folyoya sararak iki gün boyunca buzdolabında ya da dondurarak 1 ay boyunca buzlukda […]

Yoruma kapalı.

Size Özel Ürünler Tümünü Görüntüle

İlgili Makaleler

Genel Sağlık

Formül Mama İle Beslenme

Bebek beslenmesinde ilk tercih her zaman anne sütüdür. Ancak anne sütü ile beslenmenin mümkün olmadığı durumlarda bebekler formül mama ile beslenirler. Sizlerden gelen sorular doğrultusunda formül mama ile beslenen bebekler için bazı önemli noktalara değinelim Devamını oku…

Genel Sağlık

Çocuk Doktoru Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Çocuk Doktoru Tavsiyeleri Çocuk Doktorunu Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz? Aileniz için bebek sahibi olmak ne kadar önemli ise, bebeğinizin doktor seçimini yapmak da bir o kadar önemli konudur. Şöyle ki; bebeğinizi, yaşamının özellikle ilk yılında Devamını oku…

Genel Sağlık

Altıncı Hastalığa Dikkat!

Roseola infantum diğer adıyla altıncı hastalık yüksek ateş ve huysuzluk gibi belirtileri nedeniyle, çoğunlukla diş çıkarma ile karıştırılan bir hastalıktır. Altıncı hastalık çoğunlukla 3 ay ile 3 yaş arası bebeklerde görüleblilir, 6 ay ila 1 Devamını oku…

Alışveriş Sepetiniz
Sepetinizde henüz ürün yok!
iKupon Kodu Kullanmak için için sepet ya da ödeme sayfasına devam ediniz!
Alışverişe Devam Et
Sepetim
0